פעילותו של סבא אריה בעיר העתיקה בטרם הכרזת המדינה

שבט הצופים בעיר העתיקה
הגימנסיה העיברית
סבא אריה- סטודנט ללא לימודים

אריה נולד בשנת 1926. הוא נכנס לעיר העתיקה בשנת 1945 "כסטודנט תפרן" במהלך הזמן פגש נערים ונערות שאותם הדריך המועדון הצופים והקנה את הערכים החשובים של "אהבת הארץ". במסגרת זו אריה לקח את הילדים לטיולים ברחבי הארץ.

בכ"ט בנובמבר, לאחר החלטת עצרת האו"ם הומלץ על הקמת שתי מדינות, מדינה יהודית ומדינה ערבית. פרצה שביתה של כל הערבים ואלו החלו לתקוף. העיר העתיקה הושמה במצור, כל הלימודים בה הופסקו ודבר זה גרם לתלמידים לשוטט ללא תכלית בשטחי הרובע. אריה אסף את אותם הילדים והחל להדריך אותם במוסדות החינוך שהיו פזורים בסמטאות של הרובע.

בנובמבר 1947 החליטה עצרת האו"ם על סיום המנדט הבריטי בארץ ישראל והקמת מדינת ישראל.

בזמן הפינוי הבריטי, ב- 13.5.1948 אריה הוצב בעמדת "המלכודת" ברחוב "המידן" בעיר העתיקה, הוא נפצע אנושות בראשו ונלקח בשבי ע"י הירדנים. לאחר הכניעה של הערבים, אריה הועבר לעיר החדשה והחל להחלים מפציעתו.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בגימנסיה העיברית ירושלים. תש"פ (2020). המורה המוביל – אלירן דיין

אהבת הארץ
מושג מקובל ביהדות המבטא את החביבות והקשר של עם ישראל לארץ ישראל, חיבה שהתבטאה בין היתר בכיסופים לעלייה לארץ ישראל. (ויקיפדיה)

”אריה הוצב בעמדת "המלכודת" ונפצע אנושות בראשו“