פעולות בהתנדבות

תמונה שלי יחד עם סבי וסבתי
סבי וסבתי כיום ובעבר
סיפורי ההתנדבות של סבי וסבתי

פעולות בהתנדבות – תורמות לאנושות

סיפורם של סבי וסבתי, אליעזר ושרה הורביץ, הינו סיפור על פעילות התנדבותית רחבת היקף וארוכת שנים.

פעילות זו מתבצעת בתחומים רבים ממלאת את חייהם בתוכן וסיפוק רב ותורמת לרווחתם של קבוצות אוכלוסייה רבות ומגוונות.

החל ב – "השכונה שלי" סבי וסבתי הקימו את המתנ"ס בשכונת רמת ורבר בפתח תקווה, סייעו במציאת מבנה מתאים ושיפוצו ומשמשים כחברים בהנהלה של המתנ"ס (סבתי משמשת כדירקטור בהנהלה). המתנ"ס מפעיל חוגים לילדים ולמבוגרים, במתנ"ס פועלים כ 200 מתנדבים, המתנ"ס עוסק בפעילויות לשיפור פני העיר ומאתר אוכלוסיות חלשות הזקוקות לעזרה:

–         עזרה כלכלית לניצולי שואה

–         פרויקט חלוקת כריכים בבית הספר לילדים נזקקים

–         הקמת עמותה "בשבילך" נגד אלימות במשפחה

בנושא – "בית ומשפחה" סבי וסבתי חברים בעמותת "משפחות הורוביץ" העמותה חוקרת את השורשים של המשפחה ומלווה את התפתחות ענפיה השונים, ומנציחה את יקיריה. סבי שימש כיושב ראש העמותה והעמותה מקיימת כנסים שנתיים הכוללים סרטים הרצאות וגיוס כספים, אחת הפעילויות המשמעותיות שהעמותה יזמה (לפי הצעתם של סבי וסבתי) היה שיפוץ חלקת הקבר של "השל"ה הקדוש" (ישעיהו הלוי הורוביץ) אשר חיבר את התפילה המפורסמת "על הבנים" שנהוג לומר בראש חודש סיוון.

תמונה 1

בנושא – "קהילה" סבי וסבתי חברים בתנועת הליונס במועדון "קרן אור" בפתח תקווה (סבתי כיהנה כנשיאת המועדון) ארגון התנדבותי זה מזהה צרכים ונזקקים ופועל לרווחתם:

–         דואגים לחלוקת מזון לחיילים בודדים בשבתות וכן לחלוקת מזון לנצרכים בעיר פתח תקווה

–         כמו כן, העמותה רכשה מכשיר רפואי לבדיקת עיניים בגני ילדים והם אחראים על פרויקט "עין עצלה" לזיהוי בעיות ראייה אצל ילדים עד גיל 3 והפנייתם לטיפול רפואי .

–         עמותת ליונס פתח תקווה הקצתה מלגות לימוד בקונסבטוריון לתלמידים נזקקים מצטיינים.

–         פרויקט "העברה מדור לדור" פעילים מתנדבים מליונס פתח תקווה למען מתנדבי מד"א סרט הנצחה ותרומות למד"א.

–         סבי כצייר התמנה להיות יושב ראש הוועדה הארצית של תחרות מיורי הגיל השלישי לציירים מרחבי הארץ והעולם.

התחרות כללה מיון ובחירת 20 ציורים מכלל הציורים לתצוגה בכנסת ישראל

סבי וסבתי התנדבו במשמר האזרחי כ 20 שנה וערכו סיורים בניידות המשמר האזרחי ברחבי העיר.

בימים אלה את עיקר זמנם ומרצם מקדישים סבי וסבתי לתיעוד נושאים חברתיים באמצעות סרטים דקומנטרים בנושאים מעניינים ומגוונים: מבנה בית הכנסת הגדול בפתח תקווה, התפתחות השפה היידית וסרטים על אנשים ייחודיים.

לסיכום, מכל מה שכתבתי אני חושב שסבי וסבתי הם דוגמה ומופת להתנדבות בקהילה.

אליעזר ושרה – ילד סקרן וקשוב כיף לעבוד איתו.