פני עולה ממרוקו לארץ ישראל

נעם נויה ופני
פני עולה ממרוקו
עליתי ממרוקו לארץ ישראל

קוראים לי פני אמסלם, נולדתי במרוקו בשנת 1963 בנובמבר. אבא שלי היה קצב ואמא שלי לא עבדה אני עבדתי עם אבא שלי. במרוקו לא היה כל כך טוב בגלל שהיו הרבה ערבים. הסוכנות העבירה אותנו לצרפת, שם נשארנו ארבעה חודשים ואח"כ עלינו באוניה בתנאים קשים.

בארץ, נתנו לנו בית בירושלים. שתי האחיות שלי היו נשואות אחת בהריון ואחת עם ילד. בהתחלה רצו לתת לנו בית בבית שמש, אבל אבא שלי רצה לגור רק בירושלים. בסוף נתנו לכולנו בית בירושלים בשכונת קטמון.

%d7%a4%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%90%d7%9e%d7%a1%d7%9c%d7%9d1

המשפחה לקחה אותנו אליהם עד שהתרגלנו. אני ואחותי הקטנה עבדנו בביסקווטים שנה וחצי ועזבנו. אחותי התגוררה בחיפה, היא לקחה אותי אליה ושם הכירה לי בחור ממשפחה בחיפה. ככה הכרתי את בעלי והתחתנתי איתו בחיפה.

תעודת הנישואים שלנו

%d7%a4%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%90%d7%9e%d7%a1%d7%9c%d7%9d-%d7%aa%d7%a2%d7%95%d7%93%d7%aa-%d7%a0%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%90%d7%99%d7%9f

גרנו בחיפה 7 שנים, עבדתי בטיף טוף  עד שנולדו  לנו שני ילדים: קובי וליז. באותה תקופה עבדתי בסריגי צפת. לאחר מכן עברנו לגור בקרית מוצקין. 4 שנים לאחר מכן, נולדה לי בת ושמה שירן. באותה תקופה עבדתי כבר בעבודה אחרת, בחיפה, ב"קפה כהן". עבדתי שם 10 שנים ועזבתי את העבודה כי נשארתי בבית לגדל את שירן עד שהיא הלכה לגן. אחרי זה חזרתי למעגל העבודה התחלתי לעבוד בסידב מעגלים.

למדנו המון דברים חדשים ונהנו ללמד את פני לעבוד על המחשב ולתעד את סיפורה.

קזבלנקה