פה ושם בארץ ישראל

יוכבד, תומר ויואב
נהלל

יוכבד סוטיל נולדה במושב נהלל שבעמק יזרעאל.

אבא שלה נולד ברמת הגולן. כשהיה בגיל 7 היה סכסוך בין הערבים ליהודים. היהודים פחדו וברחו לטבריה. אחרי כמה שנים אבא שלה התחתן וילד ילדים. הייתה שנת שיטפונות חזקים בטבריה ולכן, העבירו את המשפחה של יוכבד לעמק יזרעאל, למושב נהלל. למרות שנגמרו השיטפונות המשפחה העדיפה להישאר בנהלל.

אחרי 20 שנה התחתנה יוכבד ועברה לקיבוץ נאות מרדכי. הם הגיעו לנאות מרדכי עם קבוצה של ארגנטינאים. יוכבד לא אהבה את הקיבוץ, אז אחרי 6 שנים יוכבד ובעלה עברו למושב אמונים ליד אשקלון, ושמה נולדו ליוכבד ילדים, בת ושני בנים.

בגלל הפרנסה עברו למושב שואפים תלמו יפה, ושם יוכבד גרה11 שנה. בהמשך נדדו לעוד כמה מקומות ולבסוף עברו לבית ספר חקלאי "כנות". יוכבד הייתה אם בית, והבעל שלה היה לולן, ואחרי 11 שנים חלתה יוכבד והם עברו לבני יהודה וגרים שם עד היום.

לולן
אדם שעובד בלול