פגישתי עם בן גוריון

אני וסבא מספר
סבא בצעירותו במנצ'סטר
סיפור של סבא ג'פרי

הייתי חבר בתנועת נוער ציונית במנצ'סטר שנקראה הבונים. ב-1952 הגעתי ארצה פעם ראשונה במשלחת של תנועת הנוער.

זה היה ביקור מאוד מרגש בשבילי, לקחו אותנו לפגוש את דוד בן גוריון בצריף שלו בשדה בוקר שבנגב.
הוא היה שם עם פולה אשתו, הם ארחו אותנו ובסוף הביקור נעמדנו

להצטלם אתו, ואני עמדתי מאחורי בן גוריון, ושערותיו הלבנות עמדו ונכנסו לי לאף וזה מאוד הצחיק אותי. אחרי הצילום בן גוריון שאל את הנערים מי רוצה לחזור ולגור בארץ

בעתיד וכולם הצביעו, ובאמת רבים מחברי לקבוצה כיום גרים בישראל.
דוד בן גוריון
העשרה
"דוד בן-גוריון (גרין) להאזנה (מידע · עזרה) ‏(16 באוקטובר 1886, י"ז בתשרי תרמ"ז – 1 בדצמבר 1973, ו' בכסלו תשל"ד) היה איש העלייה השנייה, ראש ההנהגה של "המדינה שבדרך", המוביל והדוחף להקמת מדינת ישראל, הכריז על הקמתה, ולאחר שקמה הנהיגהּ במשך עשור ומחצה עד 1963; כיהן כראש הממשלה וכשר הביטחון הראשון של מדינת ישראל והיה ממנהיגי תנועת העבודה.
"מנצ'סטר (באנגלית: Manchester, להאזנה (מידע · עזרה)) היא עיר ורובע מטרופוליטני במחוז מנצ'סטר רבתי שבאנגליה, הממלכה המאוחדת. בשנת 2011 מנתה אוכלוסיית העיר 514,417 תושבים, ודורגה במקום השביעי ברשימת הרשויות המקומיות המאוכלסות ביותר באנגליה. מנצ'סטר שוכנת באחד האזורים המטרופוליטניים הגדולים ביותר בממלכה המאוחדת".

מנצ'סטר
מנצ'סטר (באנגלית: Manchester, להאזנה (מידע · עזרה)) היא עיר ורובע מטרופוליטני במחוז מנצ'סטר רבתי שבאנגליה, הממלכה המאוחדת. בשנת 2011 מנתה אוכלוסיית העיר 514,417 תושבים, ודורגה במקום השביעי ברשימת הרשויות המקומיות המאוכלסות ביותר באנגליה. מנצ'סטר שוכנת באחד האזורים המטרופוליטניים הגדולים ביותר בממלכה המאוחדת;

דוד בן גוריון

הבונים