עשה טוב קבל טוב !

אני והוריי ז"ל
הוריי בנימין ורחל ז"ל
הסיפור סופר ע"י בני רחמים ז"ל יוצא כורדיסטן לילדיו ונכדיו .

קבצן היה מתחיל את יומו בשוק בין הרוכלים והרוכלות וצועק :"עזרו לי יש לי ילדים להאכיל ואין לי במה" .הרוכלים ריחמו עליו חלקם נתנו לו פירות, ירקות ,לחם ולעיתים גם כסף . לכל הרוכלים שסייעו לו אמר:" מי שעושה טוב מקבל טוב ..". עמדו בצד שתי רוכלות שלא האמינו למה שאמר הקבצן .מה זאת אומרת מי שעושה טוב מקבל טוב? אמרה האחת לחברתה .ענתה לה חברתה בואי נכין לו כריך ונכניס לתוכו רעל . הקבצן יאכל מהרעל ונראה אם נקבל רע או טוב .קראו הרוכלות לקבצן ואמרו לו בוא אנחנו רוצות לכבד אותך בכריך שלא טעמת בחייך . כריך טעים טעים . ניגש הקבצן לנשים לקח את הכריך ונדהם לגלות שהן הציעו לו כריך מכיוון שלעולם לא הציעו לו דבר מה .כשנפרד מהן לשלום אמר להן :"מי שעושה טוב מקבל טוב ומי שעושה רע מקבל רע" . שוב גיחכו הנשים על דבריו. מיואש מאוד מההיענות הדלה של הרוכלים והקונים בחר לצאת לעיר הסמוכה לנסות את מזלו . הדרך הייתה ארוכה ומייגעת בהגיעו להעיר הסמוכה הבחין באדם רוכב על חמור . האיש נראה עייף ומותש . פנה אליו הקבצן ושאל לשלומו . ענה לו האיש עייף אני מהדרך הארוכה ואין ברשותי מים ואוכל . מיד נזכר הקבצן בכריך שקיבל והעניק אותו לאיש . האיש אכל ושתה . הקבצן שאל אותו להיכן מועדות פניו ?. ענה האיש לעיר שממנה הגעת שם אני גר . לפתע התמוטט האיש וליבו נדם . מבוהל מאוד היה הקבצן ולא ידע כיצד לנהוג . החליט להחזירו לעיר שבה הוא גר .העלה אותו על חמורו כיסה אותו בשמיכה והוביל את החמור כל הדרך לעיר . כשנכנס לעיר ניגשו אנשים לראות מי נמצא על החמור בניהם גם שתי הנשים שהעניקו לו את הכריך . ברגע שהרים הקבצן את השמיכה צעקה אחת הנשים זה בעלי !זה בעלי ! ואז אמר לה הקבצן אמרתי לך שמי שעושה טוב מקבל טוב ומי שעושה רע מקבל רע. הכריך שהיה מיועד לי הרג את בעלך.

שלח לחמך על פניי המים
עשה מעשים טובים ותקבל טוב