עם רדת הגלים

אבנר ועמרי
אבנר מקבל מדליה
באליפות העולם בטריאתלון בבודפשט זכיתי במדליית כסף.

איך הכל התחיל?
נולדתי בישראל בשנת 1933, הורי הגיעו מבולגריה ועלו להתיישבות באותה שנה באדמות וואדי חוורת. הםעסקו בייבוש ביצות ובנטיעת אקליפטוסים. אבא עסק בחקלאות, היה מומחה ארצי בזבל אורגני, היה פעיל בתנועה הציונית והיה גם ראש תנועת השומר הצעיר בבולגריה נוסף לזאת היה פעיל בעליה ב'. אמא עבדהבבישול, בתפירה ותיקונים של בגדים לחברי קיבוץ מעברות. בבולגריה היא הייתה מדריכה בשומר הצעיר בעיר וורנה ליד הים השחור.

חוויות מבית הספר
למדתי עד כיתה ו' בקיבוץ מעברות. היינו 13 ילדים בכיתה. לבית הספר הלכתי ברגל. לא היו מבחנים ולא
שיעורי בית.בהפסקות שיחקנו מחניים.המקצועות שהיו: תנך, חשבון, מדעים, ספורט.המקצוע שהיה אהוב עליי חשבון. חברי מבית הספר, רובם נשארו במעברות. אני זוכר את מורי לטובה והייתי אתם בקשר גם אחרי
בית הספר.
ט"ו בשבט
ט"ו בשבט נחוג אצלנו בשירים, ריקודים ונטיעת עצים. אנחנו הילדים ניגנו בחליליות.

תיכון ברמות חפר
למדתי  את לימודי התיכון משנת 1946-1951.והיינו בסך הכול שתי כיתות לימוד. כול יום אחרי הצהריים עבדנו שלוש שעות בענפי הקיבוץ (רפת, בננות, גן ירק, שלחין).בערבים קיימנו שיחות ומסיבות במסגרת הקבוצהוהמוסד החינוכי.
שירות צבאי
התנדבתי לקומנדו הימי והייתי בפלגת הצלילה. היות והייתי טוב הלכתי לשנת קבע שרתתי עד גיל 54במילואים. חיל הים באותן שנים היה מאוד פרימיטיבי. השתתפתי ברוב מלחמות ישראל. המבצע המעניין ביותר היה תוכנית פיצוץ משחטת מיצרית בשרם אל שייח התאמנו כמה ימים בהצמדת מוקשים וטסנו לאילת. היינו אמורים לשוט בסירות טורפדו עד מעגן המשחתת אחרי לילות ארוכים של ים סוער המבצע בוטל וחייהם
של 200 מלחים מיצרים ניצלו.הגישה למטרה הייתה אמורה להתבצע על ידי שחיה וצלילה של כמה קילומטרים.לחופשות יצאנו לעיתים רחוקות ולא היה קשר טלפונים, ולכן  הקשר נשמר על ידי מכתבים.
יצרתי  קשר אהבה עם אהובתי בתחילת השרות בקומנדו ועד היום אנחנו ביחד כבר 62 שנה.

בריכות הדגים
אחרי הצבא הקמתי את ברכות הדגים בקיבוץ מעברות. אחרי השתלמות  של 3 חודשים הקמתי את ברכות
הדגים הראשונות בקיבוץ מעברות.בתחילה גדלתי  רק קרפיונים (דגי מאכל). אחרי מספר שנים התחלנו בגידול
בורים שבתקופת החורף היו שוחים מול הזרם של הנחלים.אחרי 18 שנים יצאתי בשליחות האום למדינת מלאוי במזרח אפריקה ולמדתי אותם גדול דגים בברכות.

הספורט
מאז שעמדתי על רגלי התחלתי לרוץ אבל רק בגיל 50 התחלתי להשתתף בתחרויות ריצה וטריאתלון.
בשנים האחרונות השתתפתי באליפות העולם בטריאתלון בבודפשט וזכיתי במדליית כסף. המים היו בטמפרטורת 14 מעלות זכיתי בעוד שתי מדליות כסף באליפות אירופה ולפני חצי שנה זכית במדליית זהב
אליפות אירופה ב12 השנים האחרונות אני אלוף ישראל בטריאתלון לקבוצת הגיל שלי.
בשנת 2006 הייתה לי תאונת אופניים בטריאתלון תל אביב כשקבוצת ספורטאים צעירים עברה אותי ואחד