על הניסים ועל הנפלאות

סבתא בת שבע וגלי בתכנית הקשר הרב דורי
הבנות לבית טורקייה
עלייתו של סבא ניסים לארץ ישראל

תארו לעצמכם איך מרגיש ילד בן 12 מסוריה, שנישאר לבד בעולם, בזמן שאחותו בארגנטינה …

סבא רבא ניסים טורקייה (זהו שם משפחתו) נולד בסוריה בשנת 1924. בגיל 12 התייתם מאב ואם. האמא נפטרה בלידה של אחותו והאבא ניפטר ממחלה. מאחר שחייב היה לפרנס את עצמו, הוא בחר להתפרנס בתחום שאהב והיה מוכשר. הוא התחיל לצייר ולמכור את ציוריו ובמיוחד התמחה בציור על נחושת.

בגיל 16 החליט לברוח מסוריה. הוא ברח דרך ההרים והגיע ללבנון. בלבנון לקח רכבת לישראל – זו הייתה הרכבת המנדטורית.

מישראל, הוא תכנן להגיע לארגנטינה וזאת על מנת לפגוש את אחותו שהגיעה לשם לפניו עם משפחתה המאמצת. הוא עלה לאנייה לארגנטינה ברגע האחרון (רגע לפני שהרימו את העוגן), אבל אז התחרט והחליט להישאר בארץ – כי התאהב בארץ הקודש. הוא שכר חדר אצל סבתא רבתא מצד האמא מרים.

סבתא של סבתא – מריים מיימון

תמונה 1

סבתא רבתא החליטה לאמץ אותו וכך הכיר את סבתא רוזה. הם התחתנו ונולדו להם עשרה ילדים. שבע בנות ושלושה בנים. סבתא בת שבע זכתה בשמה מכיוון שהיא הבת השביעית ואביה אהב את השיר "בת שבע-בת שבע" .

סבא רבא ניסים טורקייה, סבתא רבתא שושנה (רוזה) והילדים: בשורה העליונה מימין: מזל, מרים, לבנה, התינוקת בת שבע מימין למטה – רחל, יפה פרידה

סבא רבא ניסים ואשתו שושנה

גלי: אני אוהבת את סבתא ומאחלת לה שתחייה עוד שנים רבות וטובות נהניתי להפגש איתך בבית הספר.