על הניסים ועל הנפלאות

סבא שלום וסבתא חיה עם הנכדה
שיחזור תמונת ילדות עם נכדתי
חילוץ מתאונת דרכים

שמי שלום גת, נולדתי בתוניסיה, בעיר סוס, לבית משפחת גואטה, בשנת 1944. עלינו לארץ בשנת 1951. השנה אני ואשתי סבתא חיה גת , הוזמנו ע"י נכדתנו לירי, לקחת חלק בתכנית הקשר הרב דורי. במהלך המפגשים ספרנו ללירי סיפורים שונים על משפחתנו ועל ילדותה ובחרנו להעלות את סיפור הנס שקרה לנו.

סבא מספר:

יום אחד לפני שנים, בזמן שילדותיי היו קטנות, קרתה לנו תאונת דרכים קשה. נסענו בשעות הערב המאוחרות בחושך עם הרכב ולפתע הרכב התהפך. ברכב היינו כל המשפחה: אני אישתי ושלושת בנותי, לאחר התאונה בנותיי היו עם הראש למטה ורגליים למעלה בגלל שהרכב התהפך.

אישתי, חיה נחלצה ראשונה מהרכב והצלחתי מבעד לחלונות שהתנפצו להוציא מהרכב את שני בנותי הבוגרות ואז שמעתי את אישתי שצועקת בבהלה "הקטנה שלי הקטנה שלי" (שני הבת הקטנה), גיששתי באפלה שהשתררה ברכב ובסביבה ולפתע תפסתי רגל והתחלתי למשוך אותה ואז למזלנו שמעתי את הבכי הנורא והחזק ואז אמרתי לעצמי זה נס.

סבא שלום גת: שיחזור תמונת עבר עם אשתי חיה ונכדתי לירי

סבא שלום וסבתא חיה עם הנכדה לירי סופר