ילדות בתל אביב בשכונת נורדיה – דיזינגוף סנטר

סבא ואני
שכונת נורדיה בתל אביב
מצריפים לבתי קבע בשנות ה-4

נולדתי בתאריך 36626  בתל אביב בבי"הח הדסה.

שנות ילדותי עברו עלי בשכונת נורדיה במרכז ת"א של אז .זו הייתה שכונת צריפים שהתגוררו בה מאות משפחות. הצריפים לא היו מגורי פאר. היום היו קוראים לזה "שכונת מצוקה". אנו לא ידענו טוב יותר מזה. הצריפים היו מטים ליפול וכמובן שזקוקים היו לחיזוק קירות מדי פעם. בחלק מהצריפים לא היו מים. שרותים היו מחוץ לצריף. אולם לילדים היה חופש מלא. נהגנו לשחק מבוקר עד ערב ולא ידענו עד כמה הורינו התאמצו ועבדו קשה, לדאוג לכלכלת המשפחה. הוריי עבדו בעבודת כפיים קשה. לימים השתפר מעט מצבנו ועברנו לדירה מסודרת בת"א .

בשנות השבעים המאוחרות (1977) נהרסה כל שכונת הצריפים ובמקומם הוקם מיתחם "דיזנגוף סנטר"

שכונת נורדיה – דיזינגוף סטנטר

בקרקע עליה הוקם דיזנגוף סנטר שכנה שכונת נורדיה – שכונת צריפים קטנה, בה התגוררו כמה מאות עולים, בעיקר מאירופה, בכ-200 צריפים. קודם לכן היו באזורכרמי ענבים. בעקבות מלחמת השחרור שטח השכונה עצמו היה בידי האפוטרופוס על נכסי נפקדים. בשנות ה-50 של המאה ה-20 הפך רחוב דיזנגוף למרכז חיי המסחר והבידור של תל אביב, למעט מפגש הרחוב עם רחוב המלך ג'ורג', בשל שכונת הצריפים והרמה הסוציו-אקונומית של המתגוררים בה. עיריית תל אביב יזמה בשנת 1955 תחרות לתכנון השטח. בתחרות זכו האדריכלים אבא אלחנני ואריה לוטן, ולצורך הקמת הפרויקט הוקמה חברת "מעונות נורדיה". (ויקיפדיה)

סבא יעקב: שמחתי להכניס אותך לספורי ילדותי ולשתף אותך בחוויותי.

עידו:  סבא, נהנתי לשמוע את הסיפורים שלך.

מצוקה
קושי בחיים

שכונת נורדיה - דיזינגוף סטנטר
המרכז המסחרי דיזנגוף סנטר (הקרוי על שם מאיר דיזנגוף) שוכן במפגש הרחובות דיזנגוף והמלך ג'ורג' בתל אביב, כמאתיים מטרים דרומית לכיכר צינה דיזנגוף. הקמת המרכז החלה ב-1972 והוא נפתח לציבור ב-1977.

” על אף שקשה בחיים ניתן להתגבר ולעשות הכל “