עליית היתומים מתימן

משתתפת בתכנית בביה"ס הגפן ר"ג
רחל שמע בצעירותה
העלייה לארץ נמשכה כשנה , שנה של נדודים

בעלה של אחותי הגדולה מרים, הציע שאנחנו,

כל המשפחה, נעזוב את תימן ונעלה לישראל. וכך היה.
בשנת 1948, טרם הקמת המדינה, כבר היו בארץ 35,000 יהודים מתימן שהיוו כ-40% מכלל בני העדה (מבין עדות ישראל, זהו האחוז הגבוה ביותר). כ-5,000 יהודים נוספים ניסו לעלות לארץ, אך הבריטים עצרו אותם והם נשלחו למחנה "גאולה" שבעדן. בתקופה שלפני קום המדינה התנגדו שלטונות תימן לעליית יהודים לארץ ישראל ( ויקיפידיה)

תהליך העלייה היה מורכב ומסובך. העלייה לארץ נמשכה כשנה , שנה של נדודים: תחילה עברנו לעדן, שם נשארנו כשנה ואז הגיעו סוף סוף אישורי ההפלגה שלנו באניה

הפלגנו תחילה למצרים ,שהייתה תחנת מעבר ומשם המשכנו בהפלגה לחופי ישראל. הגענו לחופי חיפה בשנת 1945.

ת

קופת המנדט הבריטי. מחיפה פיזרו אותנו למוסדות. אני ואחי , מאחר והיינו יתומים , נשלחנו לפנימיה "מאיר שפיהיי

מאיר שְפֵיָ‏ה כפר נוער ליד זכרון יעקב. , שם גרנו בפנימיה. רק  בחגים הינו יוצאים לבקר את משפחה לביתה של אחותי הגדולה

היום אני כבר פנסיונרית, משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי בביה"ס  הגפן

מאיר שפיה
מאיר שְפֵיָ‏ה הוא כפר נוער ליד זיכרון יעקב. הוא הוקם בשנת 1891 כמושבת בת של זכרון יעקב הקרובה, בשם "מאיר שפיה": "מאיר" על שם מאיר (אנשל) רוטשילד, סבו של הברון רוטשילד ואבי בית רוטשילד, ו"שפיה" בעקבות השם הערבי של המקום.

”אני ואחי , מאחר והיינו יתומים , נשלחנו לפנימיה "מאיר שפיה"“