עלייתנו ארצה

סבתא קרול במסגרת התכנית
גדי, צור ומיכאל
מנמל חיפה לקיבוץ כפר רופין

שמי קרול, אני משתתפה בתכנית הקשר הרב דורי, זהו סיפורי:

בשנת 1972 החלטנו לעלות ארצה. מכרנו את רוב החפצים שלנו, את הבית שלנו ואת המכונית. הבנים שלנו, צור, מיכאל וגדי היה בני 9, ½ 7, ו- 5. הפלגנו מניו יורק לאירופה, שם קנינו מכונית והמשכנו בהפלגה מאיטליה לישראל.

מסלול העלייה שלנו

תמונה 1

ביום שישי, בתאריך 23 יוני 1972, הגענו לנמל חיפה באנייה דן של חברת צים. עלינו חמשתנו עם מכונית, ארגז כלי מטבח, ארגז ספרים וארגז בגדים. פנינו היו אמורות להיות למרכז קליטה מבשרת ציון – אך להפתעתנו הגיעו חברים מקיבוץ כפר רופין וחטפו אותנו. ערן קוראתי, חבר המשק, וטים כהן, מתנדב בקיבוץ ובן עירנו פיטסבורג, התעקשו שנבוא איתם לקיבוץ לשבת. נסעתי אני עם ערן וטים בטנדר של הקיבוץ, וקני (בעלי) נסע באוטו שלנו עם צור Craig, מיכאל Michael וגדי Jed. הנסיעה ארכה כשעה ורבע.

הגענו לכפר רופין ושם חכו לנו חברים רבים שליוו אותנו לדשא ,עליו היו ערוכים שולחנות ארוכים עם כיבוד, בלונים ופרחים. חגיגה גדולה ואווירה מאוחדת מאוד. התרגשנו כולנו – המשפחה והחברים. חברת הקיבוץ, רחל נוי, לקחה את הבנים והסבירה להם באנגלית שרצוי שיהיו להם שמות עבריים. רחל ידעה שהיו להם שמות עבריים מבירת המילה שלהם שלא היו עכשוויים. לכן בחרו שמות חדשים:

למחרת במוצאי שבת המשכנו דרכינו לבית החדש במרכז קליטה מבשרת ציון ליד ירושלים.

למצגת התיעוד:

הזוית האישית

קרול השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי נכדתה שילי אליאס. התכנית נערכה בבית הספר אלחריזי בתל אביב-יפו, התשע"ט.

קרול הופמן תרמה סיפור נוסף לתכנית הקשר הרב דורי, לקריאתו לחצו כאן

צים
צים שירותי ספנות משולבים בע"מ, המוכרת בשם המקוצר צים היא חברה ישראלית שמניותיה נסחרו בעבר בבורסה לניירות ערך בתל אביב, ופועלת בתחום הספנות. החברה נמנית עם עשרים החברות הגדולות בעולם שעוסקות בהובלת מכולות דרך הים. (ויקיפדיה)

”בכפר רופין חכו לנו חברים רבים על הדשא ,עליו היו ערוכים שולחנות ארוכים עם כיבוד, בלונים ופרחים“