לוסט דרעי עולה מאלג'ריה לישראל

התלמידות יעל וליאור עם לוסט
מפת צפון אלג'יריה- סטיף
המעברים הרבים שעשיתי בהגיעי לארץ ישראל.

שמי לוסט דרעי, נולדתי בשנת 1939 באלג'יריה בעיר סטיף. גרתי בצפון אלג'יריה (סטיף), הכל היה מצוין תחת השלטון הצרפתי. החיים היו שלווים. עבדתי כפקידה בבית החרושת "נסטלה" להנהלת חשבונות. הייתה מהומה של המוסלמים אשר רצו את המולדת של הם בחזרה, הייתה תקופה קשה.

יהדות אלג'יריה

"יהדות אלג'יריה הייתה אחת הקהילות הגדולות של יהדות ארצות האסלאם. ליהדות אלג'יריה היו מספר מרכזים גדולים בעלי מאפיינים שונים במקצת: אלג'יר, קונסטנטין, תלמסאן ואוראן, וקהילות יהודיות היו פרוסות גם בערים קטנות יותר ברחבי המדינה. בשיאה מנתה יהדות אלג'יריה כ-130,000 נפשות, אך כיום נותרו במדינה יהודים אחדים. רוב יהודי אלג'יריה היגרו בשנת 1962 לצרפת, שאת האזרחות שלה הם קיבלו בשנת 1870 בעקבות צו כרמיה, וחלקם עלו לישראל." ( ויקיפדיה)

העלייה ארצה

בעקבות המהומות שעוררו המוסלמים, בגלל זה, החלטתי לעלות ארצה. עליתי לארץ יחד עם אחי בשנת 1959. עלינו באניית "הרצל"  אני ואחי שליווה אותי וחזר לאחר מכן לאלג'יריה. כשהגעתי לישראל, העבירו את אחי ואותי לקיבוץ בית אורן ושם היה לי קשה להתרגל לתנאים הקשים (כמו החיים בצריף).

כעבור כמה חודשים, הצטרפתי לאחי שהתגורר בארץ והיה חבר בקיבוץ רעים. עברתי כמה חודשים והצטרפתי לקיבוץ גרעין מעוז שבקיבוץ פלמ"ח צובה בירושלים. משם, עברתי לקיבוץ אייל עם כל חברי הגרעין . מרבית חברי הגרעין עזבו את הקיבוץ כעבור 3-4 שנים ואני הרגשתי שגם אני צריכה לעזוב.  וכך היה, עזבתי והגעתי להתגורר ולחיות אצל אחי הצעיר שהיה בקיבוץ רעים ועבר לקריית גת.

משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם יעל ארבל, ליאור אבוקרט.

גרעין קיבוצי/התיישבות