עלייתי ארצה

אני וסבתא כיום
סבתא והסוס בגיל 4

נולדתי בלונדון בדצמבר 1937, לפני מלחמת העולם השנייה. ההורים שלי היו ממוצא גרמני. הם עזבו את גרמניה בשנת 1935 לפני עלייתו של היטלר. מגרמניה הם המשיכו לאנגליה, שם אני נולדתי.

אבא שלי לא קיבל רישיון לשהייה באנגליה ולכן הגענו בקושי רב לאמריקה בהיותי בת 3 חודשים. הגענו לשיקגו, שם גדלתי ולמדתי.

כאשר גמרתי את לימודיי באוניברסיטה, טיילתי באירופה והחלטתי להישאר בשווצריה. בשווצריה מצאתי עבודה כמורה בפנימייה בין- לאומית. משם, באתי בפעם הראשונה לבקר בארץ (שנת 1959) למדתי עברית באולפן בקיבוץ והחלטתי שאני רוצה להישאר בארץ.

לאחר מכן, חזרתי לאמריקה להיפרד מהמשפחה ובשנת 1964 עליתי סופית לארץ.

התחלתי לעבוד כמורה לאנגלית בקיבוץ "יד מרדכי". גרתי שם במהלך "מלחמת ששת הימים" ועזרתי בחלוקת אוכל בעמדות המלחמה ובעזרה בקיבוץ. לאחר מכן, עברתי לתל- אביב. שם למדתי באוניברסיטה ושם גם הכרתי את בעלי צבר ודור 11 בארץ.

התחתנו ונולדו לנו שני ילדים. בעלי נפטר בשנת 1977. בינתיים התחלתי ללמד בתיכון "אליאנס" ברמת אביב, עבדתי שם עד שפרשתי לגמלאות בשנת 1998..

ילדיי גדלו, למדו והתחתנו. בינתיים נולדו לי 5 נכדים.

אולפן