עלייתו של סבא אליהו

סבא וסבתא שלחי
אני יגל
עלייתו של סבי

עלייתו של סבא אליהו

סבי אליהו, נולד בשנת 1941 במרוקו. בשנת 1952 עלה לארץ, ממרוקו שם נולד, עם משפחתו. הוא ומשפחתו עלו לארץ  באונייה. הם הגיעו לעתלית ומשם למעברה, הם חיו בתנאים נוראים. בתוך אוהלים, לא היה להם חשמל, היה להם קצת אוכל הם היו דיי הרבה אנשים בתוך אוהל אחד.

הם עלו עם ההורים שלהם, סבא וסבתא של סבא שלי, ועם שלושה ילדים ממרוקו. סבי היה הבכור במשפחה. היה להם מאוד קשה להסתגל לחיים במעברה. לאחר כמה שנים העבירו אותם למושב בשם שדה צבי שעד היום קיים. כשגדל סבי בשדה צבי, והגיע לכיתה א', היה לו מאוד קשה מפני שלא היו להם מנורות ברחוב והכול היה חשוך. הוא היה חוזר עם חבריו מבית הספר ביחד. אחרי בית הספר הלכו סבי וחבריו, לשחק במושב. כשהיה מחשיך  חזרו כולם מהר לבתיהם, מפני שהם היו קטנים ופחדו מהחושך.

לאחר הרבה שנים סבי וסבתא שלי נפגשו במושב שדה צבי, והיו חברים מגיל צעיר. ההורים שלהם החליטו לחתן אותם אחד עם השני מפני שכך היה נהוג פעם.

יגל: היה לי ממש כיף למדתי המון על סבא וסבתא שלי ואם לא היה את העבודה הזאת לא הייתי יודע כלום.

מקום בו היוחיים העולים מן הגלות, כשהגיעו לארץ