עלייתו של מרדכי מרקוביץ ממקסיקו לישראל

הגדת העליות
על האנייה "ישראל" בשנת 1961
הגדת עליות - העלייה ממקסיקו

מרדכי מרקוביץ נולד בשנת 1949 במקסיקו סיטי, עלה לארץ עם חברים מתנועת "בני עקיבא" בשנת 1961, כשהיה בן 16, וגר בכפר הנשיא. הוא פעיל בארגון "פעמונים", מְרַכז תחום גילאי 50+ במתנ"ס האזורי וסייע בהקמת בית כנסת לעולים חדשים בבני ברק. כבר חמישים שנה שהוא שותף לחוג ללימוד תורה ואחראי לארוחות הערב של המשתתפים במפגשים שמתקיימים בכל פעם בביתו של אחד מהם.

החיים בקהילה היהודית במקסיקו סיטי היו טובים. הקהילה הייתה חמה ותומכת, התקיימו מפגשים קהילתיים רבים ונעשו פעולות רבות לטובת מדינת ישראל, ונציגים מהארץ הגיעו לביקורים.

תמונה 1

בילדותו למד מרדכי בבית הספר "יבנה" והיה חניך בתנועת "בני עקיבא", שבזכותה התגבשה בלבו ההחלטה לעלות לישראל ונרקם החלום הציוני. שליח "בני עקיבא", מר אברהם ברקאי ז"ל, הגיע למקסיקו סיטי כדי לארגן קבוצה שתעלה ארצה אחרי התיכון ותמשיך את הלימודים בארץ. מרדכי הצטרף לקבוצה זו ובשנת 1961 החלה המסע ארצה: הקבוצה נסעה שלושה ימים ולילות לניו יורק באוטובוס ובניו יורק עלתה על האנייה "ישראל" של חברת "צים". הדרך לארץ ארכה כשבועיים והייתה רצופה חוויות וטלטלות, ובסיומה הגיעו חברי הקבוצה לנמל חיפה.

בארץ למד מרדכי שנה וחצי בישיבת "כרם ביבנה" השוכנת בקבוצת יבנה.  לאחר מכן המשיך ללימודי תואר ראשון באוניברסיטת "בר אילן". במשפחה של מרדכי מקפידים לשמור על מנהגים שונים ממקסיקו, מקשיבים למוזיקה אופיינית ומכינים מאכלים מסורתיים באירועים ובחגים.

מרדכי נמצא בקשר עם עולים אחרים ממקסיקו במסגרת קבוצה של שמונה משפחות שנפגשות אחת לשבוע. מדי כמה שנים הם עורכים מפגש של כלל העולים ממקסיקו, שבעזרת קבוצת ווטצאפ הם נמצאים בקשר רציף.

יהדות מקסיקו
יהדות מקסיקו היא הקהילה היהודית השלישית בגודלה באמריקה הלטינית (אחרי יהדות ארגנטינה ויהדות ברזיל), ותחילתה במאה ה-16 באזור מדינת מקסיקו של היום. (ויקיפדיה)

”כבר חמישים שנה שהוא שותף לחוג ללימוד תורה ואחראי לארוחות הערב של המשתתפים“