עלייתו של דוד ארצה באנייה טרנסילבניה

רומי ועדן
דוד בצבא
ילדותו, עלייתו, שרותו הצבאי

דוד דסקלו

דוד עלה בגיל שנתיים ארצה מרומניה כנראה בגלל סכנות ברומניה (תקופה לאחר מלחמת העולם שנייה שבה רומניה שיתפה פעולה עם הגרמנים בגירוש היהודים).

דוד הגיע ארצה באנייה שם האנייה: "טרנסילבניה ", שהיא אניית מעפילים לשעבר. אנייה קטנה וצפופה. מהאנייה הורידו את דוד ומשפחתו לנמל חיפה והוא גר בתקופה מסוימת אצל דודו. משם נשלחו להתיישבות במושבות יקנעם בצריפונים יחד עם העולים החדשים מעיראק ומתימן.

כשהגיע לגיל 4 הלך לגן הילדים במושבת יוקנעם. בגיל 6 למד בבית ספר יסודי ביוקנעם (היום הבית ספר כבר לא קיים). באותה תקופה פרצה שריפה גדולה ביוקנעם שכילתה חלק גדול מהבית ספר והצריפים. באותה תקופה התחנך אצל סבתו שגרה ביוקנעם עד גיל 8. אחר כך עבר להתגורר בנווה שאנן שבעיר חיפה. כשהגיע לגיל 14 התחיל ללמוד בתיכון המקצועי "בוסמט" שם סיים את לימודיו. הוא הקים תזמורת במסגרת בית הספר וניצח עליה הוא לקח חלק בתנועת נוער כגון: "הנוער העובד", "מחנות העולים" ועוד …

חגים במשפחה
בארוחות שישי נהגו לשבת לאכול כמשפחה או אצל חברים וחגגו את החגים ביחד. במיוחד בפורים ובפסח הם היו חוגגים אצל סבתו ביוקנעם וגם אכלו והתחפשו. המאכלים המיוחדים שהוא זוכר הם סופגניות מיוחדות בחנוכה,  שטרודלים ואוזני המן בפורים, כיסונים בשבועות. בנוסף הפלאפל והחומוס המיוחדים במסעדות שבחיפה …..

שרות הצבאי של דוד
תמונה 1
דוד מספר לנו: "בשנת 1964 התגייסתי לחיל האוויר. בבסיס תל -נוף במרכז הארץ. את רוב ימי השבוע ביליתי בבסיס, פעם בשבוע נסעתי הביתה לחיפה, במסגרת זו עברתי הרבה הכשרות והגעתי לדרגת קצונה בכירה. השתתפתי ברוב מלחמות ישראל. בתקופה זו נישאתי ונולדו לי שני ילדים ועברתי להתגורר באזור המרכז עד היום ……
היום יש לי 4 נכדים , חלקם גרים בראשון וחלקם בחולון. אני מבלה הרבה עם נכדיי והולך אתם לקניון ומפנק אותם.  התחביבים שלי הם בעיקר ללכת לסרטים, תאטרון ולקניון….

אניית מעפילים טרנסילבניה ( ויקיפדיה): "הוכנסה לשירות 11 בפברואר 1938
גורלה בגלל עגינה לא טובה נסחפה במי הדנובה, עלתה על שרטון והתהפכה באזור גאלאץ
טרנסילבניה (ברומנית: Transilvania) הייתה אניית נוסעים רומנית, שהפליגה עם תיירים בים השחור, בים התיכון, בים סוף ובאוקיינוס ההודי. טרנסילבניה הובילה עולים חדשים שעלו לארץ ישראל לפני ואחרי מלחמת העולם השנייה ובהמשך למדינת ישראל.
טרנסילבניה הייתה אניית פלדה באורך 132 מטר, רוחב 17.6 מטר, גובה 8.5 מטר ומשקל נטו 5160 טונות. לספינה היו שלושה סיפונים, שני מנועי דיזל, 12 צילינדרים, שני מדחפים ועוצמה של 23000 כוחות סוס. הספינה הייתה מיועדת להובלת 412 נוסעים, אך בהובלת עולים חדשים צופפו על סיפוניה עד אלפיים נוסעים".

טרנסילבניה
הוכנסה לשירות 11 בפברואר 1938 גורלה בגלל עגינה לא טובה נסחפה במי הדנובה, עלתה על שרטון והתהפכה באזור גאלאץ טרנסילבניה (ברומנית: Transilvania) הייתה אוניית נוסעים רומנית, שהפליגה עם תיירים בים השחור, בים התיכון, בים סוף ובאוקיינוס ההודי. טרנסילבניה הובילה עולים חדשים שעלו לארץ ישראל לפני ואחרי מלחמת העולם השנייה ובהמשך למדינת ישראל. טרנסילבניה הייתה אוניית פלדה באורך 132 מטר, רוחב 17.6 מטר, גובה 8.5 מטר ומשקל נטו 5160 טונות. לספינה היו שלושה סיפונים, שני מנועי דיזל, 12 צילינדרים, שני מדחפים ועוצמה של 23000 כוחות סוס. הספינה הייתה מיועדת להובלת 412 נוסעים, אך בהובלת עולים חדשים צופפו על סיפוניה עד אלפיים נוסעים

אלביס פרסלי
זמר מאוד מפורסם באותה תקופה