עלייתה של סבתא שוש לארץ ישראל

אני וסבתי
בשלג
על קשיי העלייה של סבתא שוש

נולדתי בשנת 1948 בברה"מ לשעבר. הוריי, אחותי ואני גרנו בעיר גדולה, עיר מחוז. משפחה צעירה, ובניגוד למה שמקובל באותם הימים, המצב הכלכלי היה טוב. אבא היה מנהל מפעל מזון, אימא לא עבדה, ואני הייתי תלמידה טובה, ילדה מקובלת, נסיכה אמיתית. עד גיל 8 לא שמעתי על יהודים, על יהדות, ציונות ועל ישראל. כשהייתי בת שמונה הוריי החליטו לעלות לישראל. וזו הייתה הטלטלה הראשונה: להתנתק מכל המוכר והאהוב, להגר למדינה אחרת, ללמוד נוסף לפולנית – גם יידיש, שפה שרוב הילדים הכירו מהבית, ואני לא.

לקובץ התיעוד המלא:

הזוית האישית

שוש חגי השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי אורי. התכנית נערכה בבית הספר מבואות בבאר טוביה, התשע"ט.

צבר (סלנג)
צבר הוא מושג שהחל כסלנג והפך לחלק מהשפה העברית התקנית, והוא משמש ככינוי לכל יהודי יליד ארץ ישראל. המילה נגזרה משמו העברי של הקקטוס האמריקאי הנפוץ בישראל - צבר מצוי. ההשוואה לצמח המדברי הקוצני, שפריו המתוק והרך מחופה קוצים, מרמזת שהישראלי הצבר מחוספס ו"קוצני" כלפי חוץ אך רך ומתוק מבפנים. (ויקיפדיה)

”"עד גיל 8 לא שמעתי על יהודים, על יהדות, ציונות ועל ישראל"“