עלייה למטוס בגיל 7

יום סבבתא בבית הספר מאיר עם סבא
ביקור במוזאון בית התפוצות
חווית הטיסה לצוציק בן 7

ב"ה

על מטוס בגיל 7 בדרכי לארץ הקודש

סבא אלברט טנג'י נולד בשנת 1956 במרוקו. שם סבא גר בבית גדול עם המון חדרים וכל בני המשפחה התגוררו יחדיו. הם דיברו צרפתית בבית הספר ובבית ערבית- מרוקאית.

סבא מספר: ״בשנת 1963 עזבנו את הבית ואת כל חפצינו ועלינו ממרוקו לצרפת, מצרפת המשכנו לישראל. המקום הראשון לקליטתנו הייתה העיר בית שאן. גרנו בשיכון. בית בנוי ומסודר. בשנת 1963 זו הייתה העליה הגדולה של יהודים ממרוקו לארץ ישראל.״

לאבא של סבא קוראים שלמה ולאמו קוראים תמר, שניהם חיים היום, אריכות ימים. סבא אלברט למד בבית הספר "שאול המלך" בעיר בית שאן. בילדותו שיחק עם חבריו משחקים בגוגאים ובקלאס. ההורים של סבא אלברט מתגוררים עד היום בבית בו סבא גדל. הבית משקיף על בית הספר היסודי "שאול המלך" בו התחנך ולמד סבי.

סבא אלברט הוא אמן בעץ וזה היום מקור פרנסתו. סבא מרבה לשתף אותי בחבלי הקליטה, בסיפורים מבית סבו ואני גדל על סיפורים אלה ומפליג בזכרונותיי.

הנכד נהוראי: היה כיף לראיין את סבא אלברט, היו המון דברים שלא הכרתי ולא שמעתי עליהם לפני כן.

גוגואים
גלעיני פרי המשמש, המשמשים למשחקי ילדים. משמעות המילה עַ'ג'וּ בערבית היא גלעין. הגוגואים קשיחים ועמידים, ניתן להפרידם מן הפרי בקלות ללא שיירי ציפה שתרקיב על פניהם, ולכן הם מתאימים למשחקים. (ויקיפדיה)

”"לטוס במטוס בגיל 7 זו חויה שלא שוכחים"“