עלייה לישראל מבלארוס

סבתא זלדה וסבא יפים
מתעדים את הסיפור
העלייה לארץ והמעבר מראשון לציון לקריית גת

בבלארוס
עלינו לארץ בשנת 1990 מברית המועצות (בלארוס) מעיר הבירה מינסק עם אמא, אבא, בעלי ושני ילדים: ילדה בת 14 וילד בן 8. הגענו במטוס דרך פולין . בפולין בוורשה היינו שבוע ימים כי חיכינו למטוס לתל אביב. כשהיינו בפולין היינו מאובטחים על ידיי מאבטחים יהודים.

בארץ בראשון לציון
כשהגענו לארץ בשדה התעופה "בן גוריון" התקבלנו יפה וקיבלנו תעודות זהות. התרגשנו ושמחנו מאוד. בראשונה הגענו לראשון לציון לשכונה ושמה pueblo espanol ליד הים התיכון. שהינו שם כשלוש שנים בשכר דירה ועבדתי שם במתנ"סולימדתי חוג אנגלית, ובעלי בבית הספר בראשון במרכז העיר – שם גם הוא לימד אנגלית.לקחנו קורס למורים עולים מחוץ לארץ, בקורס למדנו היסטוריה, ספרות עברית, אזרחות ואנגלית.

בקריית גת
אחר כך הגענו לקריית גת שכרנו דירה ברחוב דוד המלך לכשנתיים. שם עבדתי בבן צבי כשנתיים ובעלי לימד בשלאון. ילדתי למדה בשלאון ובני בנביאים. אחר כך הגענו לרחוב שאנו עד עכשיו גרים בו שאול המלך. הילדים שלי עדיין למדו בבית הספר בקריית גת. בזמן זה נפתח בית ספר חדש בשם תיכון חדש, אחרי שרבין נפטר הוא קיבל את התואר תיכון חדש על שם יצחק רבין. אז התחלתי לעבוד שם כמורה לאנגלית ורכזת אנגלית הרבה שנים. בעלי עדיין לימד בשלאון כמורה לאנגלית.

בשנת 1994 בתי,  סיימה את לימודיה בתיכון שלאון והתגייסה לצבא ושירתה כחיילת בפיקוד דרום. אחרי שחרורה מצה"ל נרשמה לחוג אנגלית וסוציולוגיה באוניברסיטה העברית בירושליים.בני הקטן עדיין למד בתיכון רוגוזין ואחריי שסיים את לימודיו הוא היה במסגרת עתידים ולמד בטכניון בחיפה ואחר כך התגייס לצבא .

לימדתי כמורה בישראל כ-22 שנה ופרשתי בשנת 2012.  נהנתי מעבודתי מאוד וזאת התקופה הכי משמעתית בחיים שלי. עד היום אנחנו גרים בקריית גת ולידינו גרים נכדינו, אורטל וגלעד והם הדבר הכי חשוב לנו. אנו נפגשים כל יום ומבלים יחד ואנחנו שמחים לגור פה!!!

העשרה
יהדות בלארוס: "יהדות בלארוס היא קהילה יהודית במזרח אירופה, המונה 25,000 איש. כקהילה עצמאית היא קיימת מאז 1991, אולם ראשיתה של הקהילה במאה ה-12, ביהודים שהיגרו ממזרח פולין ליישובים הכלולים היום בשטחי מדינת בלארוס". ויקיפדיה

בלארוס
מדינה ללא מוצא לים הגובלת ברוסיה ממזרח, באוקראינה מדרום, בפולין ממערב ובליטא ולטביה מצפון.

יהדות בלארוס
יהדות בלארוס היא קהילה יהודית במזרח אירופה, המונה 25,000 איש. כקהילה עצמאית היא קיימת מאז 1991, אולם ראשיתה של הקהילה במאה ה-12, ביהודים שהיגרו ממזרח פולין ליישובים הכלולים היום בשטחי מדינת בלארוס.

”אנחנו גרים בקריית גת ולידינו גרים נכדינו, אורטל וגלעד והם הדבר הכי חשוב לנו“