עליה והגשמה

סבתא חנה ואני
סבתא חנה צעירה

הקשר הרב דורי של סבתא חנה יעקב ומיכל.

סבתא חנה נולדה בשנת 1948 בגרמניה בעיר ווצלר. היא עלתה לארץ בשנת 1949. סבתא סיפרה לי את סיפורה: עליה והגשמה

סבתא מספרת:

"נולדתי להורים ניצולי שואה לאחר מלחמת העולם השנייה, ואחרי שכל בני משפחתם נספו בשואה, עברו לגרמניה והתגוררו במחנות פליטים, במחנות הללו נולדתי. באמצעות ארגון הג'ויינט ולאחר תלאות וטלטלה של חודשים רבים בארצות אירופה השונות, הגענו באוניה "עצמאות" לישראל. שיכנו אותנו במעברות ולאחר מכאן התמקמנו בהוד השרון.

תמונה 1

בשנת 1974 לאחר מלחמת יום הכיפורים נסענו לארה"ב – ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, וקיבלנו הצעה לנהל בית דיור מוגן בניו ג'רזי, העסק צלח ארצות הברית היתה  מעניינת וגדולה, פסל החרות שנצנץ מרחוק סימל שחרור וזכויות אדם, שוויון ורווחה אבל הגעגועים לארץ והזיקה לשורשים החזירה אותנו לישראל שבה נולדו הילדים ובה נשארנו.

איריס הבת האמצעית אמא של מיכל גדלה והתבגרה, לאחר שהקימו משפחה הם חיפשו אתגר שייתן משמעות לחיים ומקום רגוע לגדל ילדים ובחרו להקים את ביתם שנבנה בידיים תרתי משמע על ידי אבא גד בחד-נס שברמת הגולן ומכאן קצרה הדרך ללימודים בבית ספר אביטל שבמרום גולן.

מחנות פליטים
מקומות שיהודים שנצלו ממלחמת העולם השנייה שוכנו במקומות איסוף שהיה מקום מגורים זמני עד שעלו לישראל.