עליה בלי הורים לארץ

תמונות מהסיור בבית התפוצות
סיפורה של מסעודי

מסעודי נולדה במרוקו בשנת 1924.
היום היא בת 90.
היא לא הכירה את אבא שלה, כי הוא ניפטר. אמא שלה נשארה במרוקו כשמסעודי ואחותה עלו לישראל.

מסעודי מספרת שבילדותה, כשהייתה בת 6, הייתה תופרת פרחים.  מסעודי מספרת שאמא שלה גידלה אותה ואת אחותה טוב. במרוקו לא קיבלו עזרה. אמא שלה הייתה מכבה את האור, מדליקה נר והייתה תופרת. במרוקו הם חיו בחדר קטן, עם שכנים. במרוקו היא הייתה תופרת בקבוצה.

בגיל 30 מסעודי ואחותה עלו לישראל לבד ממרוקו בשנת 1956 . כשעלו לארץ גרו במעברה, בצריף מפח. אחרי זה בנו להם בנינים ועכשיו יש להם בתים.
בארץ ישראל יותר טוב. הם אכלו אצל דודה. אמא שלה הייתה מלמדת ילדים קטנים. מי שחלה היא הייתה הולכת וקונה לו תרופה.
היא ואחותה התחתנו בארץ ישראל. יש לה 9 ילדים: 3 בנים ו-6 בנות.
מסעודי אהבה לנסוע לירושלים. עד היום אוהבת את ירושלים. יש לה 35 נינים, ויש לה גם 66 נכדים. כל הבנות שלה התחתנו ויש להם ילדים.
מסעודי מרוצה מהחיים בישראל. מסעודי במועדון קשישים כבר 28 שנים, מפתיחתו של המועדון.
הילדים של מסעודי באים לבקר. בשבתות היא נוסעת אליהם. מסעודי אוהבת קלפים.
  •  תרופה נגד השיעול, כאבי בטן, נזלת והורדת חום היא: מרתיחים מים עם שוקור ואוזב, שותים כף אחת
  • שלוש פעמים ביום.
  • באותה תרופה אפשר לשמש גם נגד כאבי בטן: מורחים את התרופה על הבטן ומכסים כך שהבטן תישאר חמה.
  • על מנת להקל על הנזלת מטפטפים את התרופה לתוך האף.בשביל להוריד חום שמים על המצח מגבת קטנה ספוגה בתרופה.
  • התרופה מיועדת גם לילדים קטנים וגם לגדולים. לתרופה אין תופעות לוואי.
בתימן לא היו לנו תרופות אחרות רק התרופות של סבתא בהן השתמשנו. כיום, בארץ, כשאנחנו חולים- הולכים לקופת חולים ומקבלים תרופות. לכן, עם הזמן אנחנו פחות משתמשים בתרופות סבתא.

בי"ס "שמר" הפעיל השנה את תכנית "הקשר הרב דורי" עם תלמידי כיתה ח'5 מהחינוך המיוחד (חנ"מ) בשיתוף פעולה עם האזרחים הותיקים ממועדון "גיל הזהב" בגן יבנה.

השנה בנוסף לסיפורי חיים עסקנו בנושא: תרופות סבתא. בתהליכי למידת חקר למדו התלמידים והמבוגרים את סגולות צמחי המרפא. הותיקים הוסיפו מניסיונם וממסורת המשפחה ותרמו את מרקחתם.

מחנכת ח'5: אליין אמה

ירושלים
היא עיר הבירה של מדינת ישראל והעיר הגדולה ביותר בה, עם למעלה מ-800 אלף תושבים. בירושלים שוכנים מוסדות הממשל של ישראל: הכנסת, בית המשפט העליון, משכן הנשיא ובית ראש הממשלה.

”מסעודי אהבה לנסוע לירושלים. עד היום אוהבת את ירושלים“