עולים מרוסיה לארץ

יונתן וסבתא אלה
מריה וסבורוב ההורים של אלה
אני נולדתי בבלרוס בשנת 1937 בזמן המלחמה נותרתי ללא אימא או אבא בגיל ארבע גדלתי אצל סבא וסבתא ודיברתי אידיש ורוסית.
קורות חיי על קצה המזלג
אני אלכסנדרה עליתי לארץמהעיר לנינגרד בשנת 1990בחודש דצמבר. בארץ עסקתי בתור מנקה. כתבתי ספר "שלום עליכם תרבות רוסית" ברוסיה עבדתי עם סטודנטים באוניברסיטה יש לי שלוש דיפלומות ובמקצוע שלי תואר שלישי. עכשיו אני פנסיונרית ותיקה.
זכרון מארוע משמעותי:
אני זוכרת שבשנת 1991 בתל-אביב, בתחנה המרכזית הישנה, רדף אחרי אחותי ערבי עם סכין…. וזה מדהים שהיא שרדה לאחר שנפגעה,  והיא חיה עד היום…….
ועוד ארוע:
בינואר 1991 כל המדינה חבשה מסכות אב"כ בגלל מתקפת רקטות. הכלב שלנו נבהל מהאזעקה וברח. שמנו לו מגבת עם מים וסודה על אפו..הרקטה האחרונה פגעה באזור קרוב לביתנו וניתקה לנו את האור והבניין נפגע. וחיינו בלי אינפורמציה בחושך בפחד גדול.
 "הטבעתי חותם" במדינת ישראל:
 עליתי למדינת ישראל כתבתי ספר , עסקתי בניקיון , וטיפלתי בילדים ישראלים עד גיל שש . זכיתי להערכה רבה. עבדתי באהבה. סייעתי למבוגרים מתקשים בחיי היום יום ואני שמחה שאני חיה במדינת ישראל.אני אוהבת ישראל ואני רוצה שיהיה שלום באזור.

מסכות אב"כ
אמצעי הגנה שחולק לאזרחים במלחמת המפרץ שנת 1991 כדי להגן מפני התקפת גז