עד שלא יהיה שלום הארץ לא תשקוט

סבתא עטרה זיג עם הנכד גיא
בשנת 1949 התחילה העלייה הגדולה לארץ

בשנת 1948 ואני ילדה בת 12 התחילה מלחמתה עצמאות.

גרתי בצפון תל אביב בתקופה ההיא גרו מסבבינו ערבים למשל הכפר סומל כיום הוא רחוב אבן גבירול

לכיוון צפון תל אביב היה הכפר שייך מונס ולידו הכפר ג'מוסין בתחילת המלחמה נמלטו כל הערבים מהכפרים.

"ג'מאסין הוקם על ידי שבט שמקורו בדואי. בזמן השלטון המצרי במאה ה-19 (כיבוש שארך עשר שנים)הגיעו לכפר מהגרים ממצרים ומסודאן. בתקופת שלטון המנדט הבריטי התווספו תושבים לכפר עקב הגירהשל תושבים מאזור ההר, בשל ביקוש גבוה לעובדים באזור תל אביב.

תושביו של הכפר עזבו אותו במהלך מלחמת העצמאות, ועל אדמותיו הוקמו שכונת גבעת עמל ב' ושיכון בבליבעיר תל אביב. משמעות שם הכפר, "ג'מאסין", היא מגדלי ג'מוסים. כפר סמוך נקרא ג'מאסין א-שרקי (המזרחי),

ואילו פירוש "ג'מאסין אל-ע'רבי" הוא ג'מאסין המערבית."

המלחמה הייתה קשה מאד לתושבי הארץ לא היה הרבה נשק כמה עשרות טנקים ומעט מטוסים שנשלחו

באותו זמן הגיעה האנייה אלטלנה ועליה תחמושת כדי לתת ללוחמים. אנשי ההגנה לא אפשרו לאנשי

בדעתו להעביר את הנשק ללוחמים.

הכפרים שלהם בערים יפו ירושלים גוש עציון טבריה

צפת נלחמו היהודים בערבים המלחמה הייתה קשה עד שהערבים נסוגו.

בסופו של דבר כבשנו את רוב חלקי הארץ. בשנת 1949 התחילה העלייה הגדולה לארץ.היהודים התיישבו  בכל ארץ ישראל כזאת המדינה שאלוהים נתן  להם.

אחרי קום המדינה הקמנו ממשלה, צבא, את חיל האוויר, חיל הים וחיל היבשה. באותה תקופה הגיעולארץ עולים מארצות אירופה ששרדו את השואה, הקימו מפעלים, בנו בנינים ויצרו תשתיותלכבישים חדשים.

בשנות החמישים הגיעו עולים מארצות ערב  ונוצר קיבוץ גלויות בארץ.במשך השנים התמזגו הגלויות בתרבות ובאוכל ובזוגיות .אחרי תקופה של כמה שנים פרצה שובמלחמה עם ארצות ערב הניצחון היה שלנו. שוב חזר השקט לאזור.

בשנת 1966 שוב הייתה מלחמה מלחמת ששת הימיםכבשנו את מזרח ירושלים ועוד חלקים מהארץ ששייכים לעם ישראל, ושוב שקטה הארץ עד מלחמתיום כיפור, מלחמת יום כיפור הייתה קשה וגם נצחנו, עד שלא יהיה שלום הארץ לא תשקוט.

השנה חוויתי חוויה מיוחדת להשתתף עם נכדי, בתכנית הקשר הרב דורי, תשע"ד
בבית הספר קורצ'אק רמת-גן בהדרכת המורה דיצה בונופיל

סיור חוויתי בבית התפוצות עם המורה דיצה ומנהלת התכנית  תמי גרין

ג'מאסין
ג'מאסין בתקופת שלטון המנדט הבריטי התווספו תושבים לכפר עקב הגירה של תושבים מאזור ההר, תושביו של הכפר עזבו אותו במהלך מלחמת העצמאות, ועל אדמותיו הוקמו שכונת גבעת עמל ב' ושיכון בבלי בעיר תל אביב. משמעות שם הכפר, "ג'מאסין", היא מגדלי ג'מוסים. כפר סמוך נקרא ג'מאסין א-שרקי (המזרחי), ואילו פירוש "ג'מאסין אל-ע'רבי" הוא ג'מאסין המערבית.

”עד שלא יהיה שלום הארץ לא תשקוט“