עבודתי כצלם סטילס בסרטים

סלפי בחדר המחשבים של אסא וגל
אסא משחק בילדותו
תרומתי לחיי התרבות בקיבוץ

שמי אסא, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי, ולהלן סיפורי: בקיבוץ שלי היו מקרינים סרטים במקרנה 16 מילימטר. בזמנים ההם התרגום היה רץ על פס נפרד והיה צריך אדם, על פי רוב יודע שפות, שהיה מגלגל את התרגום למען הצופים. לרוב הוא היה ממהר מדי עם הצגת התרגום או מאחר, קשה היה לדייק ולעשות סנכרון בין התרגום לבין הסרט המוצג. יום אחד הגיע אל הקיבוץ סרט ולא היה מי שיתרגם. האחראי על ההקרנה הסתכל לעברי ועשה לי "אתה" – "היום אתה המתרגם". וכך התיישבתי ליד המכשיר והתחלתי לסובב וראה זה פלא: הסרט שהיה בצרפתית והמתרגם שלא הבין מילה בצרפתית העביר את ההצגה ללא כל טעות ובהצלחה גדולה. מאז כל פעם שהיה תרגום בצד אמרו "אסא למכשיר", מכיון שהצלחתי בתפקיד זה. כל זה נגמר כאשר התחילו להדפיס תרגום בעברית בגוף הסרט, ולא היה צורך בתפקיד זה יותר.

על סט צילומים עם אורי זהר

בשנות השבעים בערך עבדתי בסרט שנקרא "התרנגול", סרט של אורי זוהר והשחקן הראשי היה חיים טופול. בסרט מסופר על חייל שמשרת על גדות תעלת סואץ שמקבל פקודה לצאת לחופש ולהגיע לאשתו כי למחרת הוא מתגרש, ואז מתחילות כל מיני הרפתקאות. באחת מהן הוא משחק בסצנה עם חיילת בבסיס של חייל אויר בתוך מסוק. הסצנה הייתה בנויה כך: השחקנים היו בתוך המסוק והצלם של הסרט בחוץ מול הדלת בגובה נמוך מאוד. התפקיד שלי בתור צלם סטילס היה לתעד את האירוע. הבמאי נתן את האקשן והשחקנים התחילו את הסצנה בתוך המסוק. אני הייתי מעל צלם הסרט, סנטימטרים ספורים מראשו והם משחקים. כנראה שלמישהו זה הפריע שאני הייתי שם והעיפו אותי, אלא שבינתיים אני סיימתי לצלם. בשתי מצלמות נגמרו לי הסרטים והלכתי לנוח. ארזתי את כל הציוד שלי כי אחר כך היו צריכים לחזור הביתה. איך שאני יושב באוטו ומעשן סיגריה להנאתי אני שומע "אסא אסא!". קפצתי ממקומי והתברר שהם רוצים שאני אצלם. לקחתי את שתי המצלמות בלי פילים (סרט צילום) וניגשתי לעמדת הצילום. הכנתי בכאילו את המצלמה, עשיתי כאילו אני מצלם. השחקנים שיחקו ואני צילמתי בנדמה לי. יצאו יופי של תמונות.

אסא: מאוד נהניתי לעבוד עם גל, שגילה מומחיות בנושא המחשב התמלאתי גאווה ושמחה רבה.

סטילס