עבודתו של סבא

סבי וסבתי בטיול בטבע
יום הולדת ה80 לסבי
סיפורו של סבא אחמד

סבא שלי,אחמד, הוא איש חזק מאוד מכל הבחינות. הוא התחיל את החיים שלו בעבודה עם הוריו בחקלאות, בכדי לממן כסף ללימודים.

הוא החליט ללמוד במכללה להוראה ואחרי שסיים את הלימודים שלו שיבצו אותו בעיר רחוקה יחסית מהכפר שלו, בלוד. הוא עבד בלוד בבית ספר יסודי כשלוש שנים. הוא ביקש העברה למחוז חיפה והתקבלה הבקשה שלו והעבירו אותו לאום אל פחם, לבית ספר יסודי כמחנך ומורה מקצועי.

הוא מדריך בתנועת הצופים, הוא הדריך בבתי ספר אחר הצהריים, ואחרי כמה שנים נתנו לו להיות מדריך מחוזי, מדריך במחוז חיפה.

הוא ביקש עוד פעם העברה, בכדי להיות יותר קרוב לכפר שלו ולמשפחה והבקשה נענתה והועבר לבאקה אל גרביה, זאת עיר קרובה מאוד. הוא המשיך את העבודה שלו בבית ספר יסודי עומר בן אלחטאב כמחנך ומורה מקצועי, ואחר הצהריים גם מדריך צופים.

לסבא שלי אישיות מאוד מיוחדת  התפקיד של מדריך תנועת הצופים מאוד מתאים לאישיות שלו, כי הוא מאמין בשוויון ערך האדם, ושוויון בין המינים.

הדבר הכי מיוחד באישיות שלו שהוא שומר כל הזמן על סדר וניקיון ואוהב לטייל בטבע.

הוא החליט לעשות הסבה מקצועית והתחיל ללמוד כ"מנהל עבודה" באתרי בנייה. הצליח בלימודים והתחיל לעבוד במקביל להוראה, גם כמנהל עבודה. אחרי כמה שנים החליט לעזוב את בית הספר ולצאת לפנסיה מוקדמת ולהמשיך לעבוד כמנהל עבודה, כי זה יותר משתלם מבחינת כסף, עד היום הוא עובד כמנהל עבודה.

מדלן – מאוד נהנתי לעשות את העבודה למדתי דברים חדשים על סבי

הסבה מקצועית