ספר התורה של סבא רבא רבא

סבא חיים ושקד בתכנית
ספר התורה של סבא חיים
ספר התורה של סבא, עובר כבר דורות במשפחה
אני וסבא משתתפים השנה בתכנית הקשר הרב דורי.
סבא חיים: "שקד הזמינה אותי לבוא לתכנית, היא התחילה ללמד אותי לעבוד על המחשב, למדתי הרבה דברים חדשים, היא עזרה לי, בזכותה למדתי והתקדמתי"
שקד: "בהתחלה סבא לא רצה לבוא, אמרתי לו שיהיה לו כייף והוא ילמד דברים חדשים. בכל יום חמישי הוא  מגיע ולומד ואני נהנית ללמד אותו"
למדתי מסבא הרבה סיפורים שלא ידעתי, על המנהגים והחגים, סבא סיפר על חג החנוכה:
"היינו מתאספים בבית ויהיה לנו חנוכיה ישנה והיינו מדליקים את הנרות כל יום לפי הסדר והיינו שרים שירים של חנוכה מה שידענו והיינו אוכלים סופגניות ועושים שמח כל המשפחה  הייתה מבלה טוב והיינו ממשיכים לשמוע סיפורים מסבא על הניסים שקראו ( מכבים, כד השמן…)"
הסיפור הכי מרגש היה סיפורו של החפץ שסבא הביא לכתה, ספר התורה, שקבל מאביו, סבא רבא שלי, והוא קיבל אותו מאביו, ספר התורה העתיק, עובר כבר דורות במשפחה
שקד: "לא ידעתי למשל על ספר התורה, לא ידעתי שספר זה הוא קיבל מהסבא שלו, שגם הסבא שלו קיבל מהסבא שלו…"
תמונה 1
סבא חיים מספר "אין הרבה ספרים כאלה, היו עותקים בודדים, ראיתי עותק נוסף במוזיאון בבולגיה, זה די נדיר נשארו עותקים בודדים."

סופיה
בירת בולגריה. בעיר מתגוררים 1,263,328 תושבים (נכון ל-2010). בשל גודלה, העיר סופיה היא מחוז עצמאי. יהודי סופיה ניצלו, בתאריך ה 9 במרץ 1943, ניצלו יהודי סופיה מגירוש אל מחנות ההשמדה.

”ראיתי עותק נוסף במוזיאון בבולגיה, זה די נדיר, נשארו עותקים בודדים“