ספר התנ"ך האבוד

לימוד בחדר
ספר תנ"ך
סיפורו של ויטלי ליבשיץ

אבא של סבא יצחק (איסק) ליבשיץ שלי נולד במשפחה יהודיה גדולה ברוסיה, בעיר גומלי.

המשפחה שלו הייתה מאוד דתית הם שמרו על מנהגי הדת והמסורת היהודית, התפללו וחגגו את כל החגים היהודים. במשפחה היו ארבעה עשר ילדים.

אבא של סבא ויטלי שלי, איסק למד ב"חדר", הוא למד כל כך טוב והיה תלמיד מצטיין ואחר כך עזר לי ללמוד בבית ספר ואפילו באוניברסיטה.

בשנת- 1892 סבא של סבא ויטלי נתן לאבא של סבא ספר תנ"ך מיוחד, הספר הזה נשמר אצלנו כספר הכי חשוב בעולם. כשאבא שלי רצה לעלות לישראל לקחו הרוסים במוסקבה את ספר התנ"ך ולא נתנו לו להעלות אותו לארץ, והוא העביר אותו לסבא ויטלי. כאשר סבא ויטלי רצה לעלות לארץ, בשנות השבעים לא אפשרו הרוסים לסבא להעלות לארץ את ספר התנ"ך הישן והחשוב הזה, והוא נלקח מאיתנו.

מאחר ולא נשארה יותר משפחה ברוסיה, ואני הייתי האחרון במשפחה, לא היה לי למי להעביר את הספר והספר נשאר ברוסיה.

בישראל אבא שלי כל יום הלך לבית כנסת וידע בעל פה את כל התנ"ך.

כשנאספנו, כל המשפחה באיזה חג, הוא תמיד קרא את התנ"ך.

לפני מותו סבא איסק, אבא של ויטלי נתן לי את הטלית שלו שבה נהג להתפלל כל יום בחייו, ועכשיו אני שומר את הטלית המיוחדת הזו כדבר הכי חשוב לי.

קישור לאתר תכנית קשר רב דורי בבית הספר

חדר