ספרים, ספרים ועוד ספרים

רווה מאיר קרני וחדוה קופר
חדווה בספריה
מה מסתתר מאחוריהם?

ספרים: מה מסתתר מאחוריהם, מה מושך אותי אליהם כבכבלי קסם?

כבר בילדותי נמשכתי אליהם.

אבי עבד בבית הדפוס "דבר" (שכבר מזמן אינו קיים). שם ביקרתי רבות. ריח הדפוס הטרי, עבודת הסְדָר והכריכה, כל אלו הציפו את חושיי… אך המתנה העיקרית הייתה חוברות "דבר לילדים" שהופיעו מחדש מידי שבוע בשבוע. בחוברות היו שירים, חידות וסיפורים מאוירים. היו גם סיפורים בהמשכים שגרמו לי לחכות לשבוע הבא, כדי לדעת מה יהיה ההמשך. כך רותקתי לסיפורים שהיו משעשעים, מסקרנים ואפילו מפחידים. היו סיפורים על ארצות רחוקות וכמובן, על טיפוסים שונים מעוררי אהבה, חמלה, כעס ועוד מגוון רגשות…

חדוה בילדותה עם אביה ליד בנייני האופרה בתל אביב

תמונה 1

הסיפורים, ואחר כך הספרים, היו ניתוק מהסובב וכניסה לעולמות רחוקים ושונים… הם היו פריצה לעולם של ידע, של דמיון ורצון להבין את המניע להתנהגות הגיבורים. מה גרם להם להתנהגות זו ולא אחרת…

זרעי האהבה לספרים נטמנו בי כבר אז, הכמיהה להם הפכה ברבות השנים לאחת מאהבותיי.

חדוה בדיונות בחולון

תמונה 2

בחיי היום יום אנו נפגשים במצבים ובאנשים שונים, ואין אנו מבינים את התנהגותם, שנראית לא פעם, משונה ואף מוזרה. הספרים לימדו אותי, בין השאר, שלא לשפוט בני אדם כי אין אנו יודעים מה היה המניע להתנהגותם (שבעיננו נראתה מוזרה).

הספרים גילו, וממשיכים לגלות, מגוון אוצרות תרבות שבחיי היום יום לא נגיע אליהם. עוד הראו לי שפע של ידע הטמון בהם, נופיי טבע ומנהגים שונים…

חדוה בילדותה

סיפור חייה של חדוה

המשך סיפורה של חדוה

הזוית האישית

חדוה קופר: אני אוהבת את הרעיון של המפגש בין ילדים צעירים לבין דור המבוגרים. מצאתי לנכון להעביר לרווה מעט מושגים ועצמים שהיו בעבר ואינם עוד כיום ולגלות לרווה מעט מין העבר של מדינתנו. (אני נולדתי בפלסתינה כשהבריטים שלטו בארץ).

רווה: אני גם אהבתי את הרעיון של המפגש בין התלמידים לבין המבוגרים. היה לי כיף ללמד את חדוה קצת על הטכנולוגיה, ואיך להיכנס לאתרים.

"דבר לילדים"
שם של שבועון לילדים

חולית (דיונה)
גבעת חול שנוצרה על ידי סחיפה אאולית: חולות סחף (המורכבים בעיקר מקוורץ) מובלים באמצעות רוח מחוף הים, עד שהם מתחילים לעבור הרבדה. דיונות נוצרות לרוב במדבריות או באזורי חוף ים. (ויקיפדיה)

”זרעי האהבה לספרים נטמנו בי כבר אז“