ספרים כחלק מהחיים

סבתא יהודית עם נויה בבית התפוצות
סבתא יהודית בצעירותה
הסיפור עוסק באהבתה של סבתא יהודית לספרים וכיצד הם שינו לה את החיים

שמי יהודית שמואלי בת 60 אמא ל5 ילדים וסבתא ל5 נכדים מקסימים. נויה נכדתי האהובה היא הבכורה מבין חמשת נכדיי.

אני מתגוררת בבת ים והייתי נשואה לעובדיה ז"ל 19 שנים.

כשאני חושבת על הילדות, הדבר העיקרי שמהדהד בראשי, היא אהבתי הגדולה לספרים. אני יכולה להגיד כי בראייה לאחור רבים מהספרים שקראתי עזרו לי לייצר תהליך בחיים.

כשהייתי בת 11 נתקלתי בספר שנקרא "סיפורים מהחיים" שכתב חיים ולדר. הספר עוסק בתקופות שונות בחיים ובנושאים רבים ומגוונים למשל: יחסים במשפחה, טיולים בחיק הטבע, יחסים בין חברים ואהבה בין ילדים.

בעיקר הושפעתי מהסיפורים שעסקו בנושא כיבוד הורים, אהבה ודאגה לאחרים.

אבי דוד, שחינך אותי ואת אחיי ואחויותי עוד מגיל קטן לערכי כבוד, נתינה והערכה, כלפי האחר, השקיע רבות בעיצוב ההתנהגות שלי בפרט ושל משפחתי בכלל.

בילדותי חוויתי קשיים רבים עם חברים בבית הספר. הייתי מופנמת והרגשתי שאני נדחקת לא אחת הצידה, כלל לא מורגשת. לאחר שקראתי את הפרק "יחסים בין חברים" החלטתי לעשות שינוי משמעותי בהתנהלות שלי כלפי אחרים ובמסגרת החברתית, והשינוי לא איחר להגיע.

אט אט הפכתי בולטת יותר, משפיעה יותר ובעלת בטחון עצמי גבוה יותר.

אין ספק כי קריאת ספרים הינה חשובה אך לא תארתי לעצמי שיקרה שינוי כל כך גדול בעקבות קריאת ספר.

המתעדת נויה – נהניתי מאוד ולא הייתי מוותרת על שום מפגש מכיוון שזה חיבר אותי ואת סבתא מאוד.

המתעדת יהודית שמואלי – נהנתי לבוא למיפגשים גם כי באתי לבקר את ביתי, אמה של נויה ואת משפחתה, ולפגוש את נכדותיי בבאר שבע. שמחתי לראות את התענינותה של נויה בעברי .

חיים ולדר
סופר ויועץ חינוכי שחיבר ספרים רבים הנוגעים להתמודדות עם רגשות והתנהגויות רבות