סלקציה בגטו וילנה

עיינה ודניאל בתהליך העבודה
עיינה טסלר
כיצד היצילה אחותי את אחי בעת סלקציה בגטו וינה
ב1943 בשעת חיסול גטו וילנה שהיה הגטו הגדול במזרח אירופה,  בוצעה סלקציה ומתוך אנשי הגטו .
לאחר מיון , מתוך שש עשרה אלף יהודים, לקחו אנשי הגסטפו כאלף מאתיים בנות בגיל 18 עד 24 שנבדלו לחיים לעבר מחנה ריכוז קייזרוולד-ריגה.. יתר הבנות  נשלחו למיידאנק ליד לובלין  בפולין, ונרצחו בתאי גזים ומשרפות.
אחותי דינה שמה לב שבוחרים רק נשים בסלקציה ומה תעשה עם אחיה הקטן בן ה-11?
הלבישה אותי כילדה ,חבשה לי מטפחת על הראש, הלבישה אותי חצאית וצבעה לי את השפתיים והלחיים באודם וכך היא העבירה אותו לעבר צד ימין, ששם היו הבנות הצעירות יחד איתן הגיעה למחנה ריכוז.
במחנה רוב הדיירים היו נוצרים. כאן, בתחכום דינה הכניסה אותי לתוך מחנה הגברים והיא עם אחותה לאה היו במחנה הנשים. הגעתי למחנה ריכוז קייזרוולד-ריגה. ושם היינו שלושה ילדים בין קבוצת מבוגרים שרובם היו נוצרים מארצות הכיבוש הגרמני. כידוע לכם אסור להתקיים ילדים.

סלקציה
היא פעולה שביצעו שלטונות גרמניה הנאצית כדי למיין ולנפות על ידי "טיהור" יהודים שנחשבו "בלתי פרודוקטיביים"

”אחותי דינה שמה לב שרק נשים בוחרים בסלקציה “

” מה תעשה עם אחיה הקטן בן ה-11?“