סיפור שסיפרתי לנכדיי

יאיר וסבא זאב
דיוקן - יאיר וסבא זאב בפינת החי
קורות חיי

ילדות

נולדתי בשנת 1946 בברית המועצות בעיר ששמה לבוב. ילדותי בעיר זאת לא זכורה לי במיוחד כי בגיל 5 שנים עברנו לעיר קטנה ששמה מורשנסק. עד גיל 7 גדלתי והתחנכתי בבית ואז עליתי לכיתה א'. למדתי בבית ספר זה עד תחילת כיתה ה'. היו לי זיכרונות טובים מבית ספר. בתחילת כיתה ה' ההורים הודיעו לי שאנחנו עוזבים את ברית המועצות ועוברים לחיות בפולין. בפולין התחלתי ללמוד בבית ספר יהודי. למדתי שפה חדשה והכרתי חברים חדשים, תרבות חדשה ובסוף כיתה ו' עלינו לישראל.

בישראל למדתי מספר חודשים בבית ספר "שפרינצק" בקרית גת. מספר חברים שלי מפולין כשהגיעו לארץ לפני למדו וחיו בקיבוץ גן שמואל ואני הצטרפתי אליהם. הייתי בקיבוץ כמעט עד סוף כיתה ח'. חזרתי לקריית גת וגמרתי את כיתה ח' בבית ספר "שפרינצק". עד כתה ט' למדתי בקריית גת בבית ספר מקצועי במגמת מסגרות. בהמשך למדתי בפנימייה בנעורים גם במגמה מסגרות מכנית. לאחר מכן הצטרפתי לפנימייה צבאית של חיל חימוש, עברתי הכשרה וקיבלתי תעודת  מכונאי טנקים ולאחר-מכן התגייסתי לצה"ל.

חתונה

התחתנתי בשנת 1969 גרנו אז בקרית גת ולא הצלחנו למצוא מקום לחתונה באזור. נאלצנו להצפין עד רחובות. מצאנו אולם בגודל המתאים ל- 200 האורחים שלנו. החתונה הייתה דומה לחתונה של ימינו, הייתה תזמורת, הייתה חופה, האוכל מוגש והיה שמח. חברים של אבי שהיו חרדים עשו לנו שבע ברכות. לירח דבש נסענו עם אוטו פרינץ 1000 של גיסי לנתניה.

עלייה והתיישבות

עליתי עם משפחתי לישראל מפולין באפריל 1959. הפלגנו באנייה מאיטליה במשך ארבעה ימים בים סוער והגענו לנמל חיפה. אחרי הרישום וקבלת תעודת עולה נסענו באוטובוס מספר שעות עד שהגענו לקריית גת. בקריית גת ירדו 6 משפחות מהאוטובוס. במקום חיכה לנו פקיד עם חמור ועגלה בשביל המזוודות ולקח אותנו לבתים שלנו. בבית הספר השתלבתי בסוף כיתה ו'. היה לי קשה מאוד ללא השפה העברית. אחרי מספר חודשים עברתי לקיבוץ גן שמואל. מרגע זה ההשתלבות בחיי המדינה התחילה להיות קלה וזורמת.

עיסוק

בתום שרותי הצבאי בסדיר נשארתי בקבע. בשנת 1975 קניתי משק במושב סגולה והשתחררתי מהצבא והפכתי לחקלאי במשרה מלאה. גידלתי פרחים, ירקות, מטעים ופרדס. בשנת 1980 חזרתי לשירות בצבא ופרשתי  בשנת 1987. עם פרישתי התחלתי לגדל ציפורים ובהמשך פתחתי חנות לחיות מחמד. אחרי שילדיי גדלו וסיימו את הצבא והלימודים באוניברסיטה הם הצטרפו לניהול העסק. היום החברה שלנו מונה עשרה סניפים עם הפנים לעתיד.

דיוקן – הקשר הישראלי

תמונה זו מקשרת אותנו למקצוע בו עוסקת המשפחה.