סיפורה של רבקה ענתבי

אני ומשפחתי
סבתי בילדותה

שמי נדב, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתי רבקה  ומתעד את סיפורה.

סבתי עלתה לישראל מרומניה עם שני הוריה בשנת 1959. ברומניה הם היו משפחה עשירה והם עלו לארץ בגלל ציונות ואנטישמיות ברומניה. בארץ כשהם עלו הם גרו במעברה בקריית גת. הם קיבלו מהסוכנות מיטות, שלושה כיסאות ושולחן.

אחר כך הם הגיעו למושב חדיד, שזה מושב של תימנים. שם סבתא למדה לדבר בעברית עם מבטא תימני והוריה לא אהבו את זה.

סבתא רבקה בנערותה

תמונה 2

בחדיד הם קיבלו  חצי פרה וחצי עז, ואבא שלה עבד יום או יומיים בשבוע בחקלאות בגלל שהייתה לו רק ילדה אחת לעומתו התימנים עבדו יותר כי היה להם יותר ילדים.

אחרי זה עברה המשפחה לחיפה כי הם חשבו שהם יוכלו להתפרנס שם יותר בקלות. בחיפה אביה של סבתי עבד בשלוש עבודות: טיפל בחיות בגן החיות, חילק חלב (היה חלבן) וגם תפר כפפות שמכר לעובדים בנמל. אמה של סבתי עבדה במסעדה.

זו הייתה תקופה קשה, היה קשה להתפרנס והם קיבלו אוכל לפי הקצבה.

תמונה משפחתית

שמי נדב, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתי רבקה ומתעד את סיפורה.

חדיד
חָדִיד הוא מושב באזור המרכז ליד העיר מודיעין, השייך למועצה אזורית חבל מודיעין. מושב חדיד הוקם בשנת 1949 ומייסדיו היו עולים מתימן, אליהם הצטרפו עולים יוצאי רומניה בשלב מאוחר יותר. כיום, מתגוררים במושב כ-800 נפשות והאוכלוסייה דתית. ויקיפדיה

”סבתא מרומניה, למדה לדבר בעברית עם מבטא תימני “