סיפור עלייתו של בנימין לוי לארץ ישראל

אני ונכדי לביא במהלך התכנית
אני בן 12 במרוקו
הקליטה הקשה בארץ ישראל

שמי בנימין לוי, נולדתי בעיר פאס שבמרוקו בשנת 1941. למדתי בבית ספר "אם הבנים" עד גיל 16. בגיל 16 הוריי ז"ל העבירו אותי לבית ספר "אליאנס". באותו זמן הצטרפתי לנוער הציוני שמטרתו הייתה לעזור לקהילה היהודית להשיג דרכונים כדי שיוכלו לעלות לישראל. הייתי חבר בקבוצה כשנה וחצי. יום אחד נודע לאבי ז"ל שהנוער הציוני בסכנה בגלל הממשל במרוקו ידע על קיומנו, ואז אבי החליט שהגיע הזמן לעלות לישראל ולחיות חיים בטוחים.

בתאריך 6.4.1962 בשעת לילה מאוחרת עלינו על רכבת שהעבירה אותנו לעיר טאנג'ר שאז הייתה שייכת לספרד. אחרי יום של נסיעה ארוכה הגענו. משם עברנו במעבורת לעיר גיברלטר, עליה שלטו הבריטים, והרגשנו בטוחים. בגיברלטר שהינו במחנה עולים כשלושה שבועות ולאחר מכן הטיסו אותנו לאיטליה, ומאיטליה – לישראל לארץ המובטחת. כאשר נחתנו הביאו אותנו לעיירת הפיתוח מגדל העמק שהיום היא עיר בישראל. מאז ועד היום אני גר במגדל העמק. אני אוהב את מקום מגוריי בגליל המערבי, לדעתי אזור זה מאד יפה בישראל ויש בו שפע של אוויר צח.

בשנת 1962, השנה בה הגעתי לארץ, התגייסתי לצה"ל. בשנת 1963 שירתי כשנתיים וחצי עד שנת 1965. היום אני משתתף בתוכנית הקשר הרב דורי עם הנכד שלי לביא בן יעקב שלומד בבית ספר יוחנני.

הזוית האישית

לביא הנכד: למדתי הרבה דברים שלא ידעתי על סבא. שמחתי להכיר יותר טוב את סיפור העלייה שלו ובעיקר נהניתי בסיור בבית התפוצות.

סבא בנימין: אני שמח שנכדי הזמין אותי לתכנית. אני ממש מאושר להתראות איתו ביום חמישי. הקשר בנינו התהדק וכיף לנו ביחד.

אליאנס
בית ספר יוקרתי שלימד חצי יום עברית וחצי צרפתית

כל ישראל חברים
(בראשי תיבות: כי"ח, בצרפתית: Alliance Israélite Universelle - "אליאנס") הוא ארגון יהודי בין לאומי הפועל לקידום חברה ערכית ושוויונית. מושב ההנהלה העולמית הוקם בפריז ונשאר שם עד היום. (ויקיפדיה)

”בשעת לילה מאוחרת עלינו על רכבת שהעבירה אותנו לעיר טאנג'ר שאז הייתה שייכת לספרד“