סיפור נרות שבת

סבתא מרים והנכדה נועם
סבתא מרים בצעירותה

הגדול ביותר במרוקו. העיר משמשת כעיר מעבר לנוסעים מפס למרקש או לקזבלנקה. בני מלל שוכנת למרגלות ההרים הגבוהים, וממנה ניתן לצפות על הנוף המרהיב של הפסגות המושלגות והלבנות, ומכאן שמה"מלל"- לבן.

לא בכל הזמנים היה לנו  קל לשמור על היהדות ולקיים מצוות בגלוי .בכל ערב שבת אני  הייתי מקפידה להכין לאמי את נרות השבת. הייתי מניחה על אדן החלון מגש שהיה מונח על מפית מיוחדת. על המגש הנחתי פקקי מתכת של בקבוקים,. אותם הפכתי למעין פמוטים. כל פקק מילאתי  בשמן, ובתוכו הנחתי פתילה.  לאחר מכן, אמי הייתה מדליקה את נרות השבת מברכת עליהם, ומוסיפה תפילה ובקשת הצלחה, תמונה זו נחרתה בתוכי, באופן שלא אוכל לשכוח לעולם!
תמיד ייחלתי שאוכל להדליק נרות שבת בארץ הקודש. וברוך השם, תקוותי התגשמה- ובכל ערב שבתאני מדליקה נרות, וכך גם בנות משפחתי!

בני מלל
עיר במרוקו השוכנת על אם הדרך היורדת מהאטלס התיכון, העיר משמשת כעיר מעבר הנוסעים מפאס למרקש או לקזבלנקה מהעיר ניתן לראות את פסגות המושלגות והלבנות ומכאן שמה מלל-לבן.

”ב"ה תקוותי התגשמה ובכל ערב שבת אני ובנות משפחתי מדליקות נרות שבת.“