סיפור משפחתי של לין דורון מגדרה, מאי 2019

חלוקת קרח למקרר בשכונה של סבא בועז
משפחות ליפשיץ ודורון

נולדתי בתל אביב בחג החנוכה להוריי, מרים וירחמיאל, והם החליטו לקרוא לי בועז.

אבי, נולד בפולין ועלה לארץ בגיל 5 עלה  בעלייה הרביעית שנת 1924.

אמי, נולדה בארץ ביפו, ההורים שלה עלו לארץ בעליה הרביעית שנת 1924.

נולדתי וגדלתי בתל אביב יחד עם שני האחים שלי בבית שבו גרות 3 משפחות, לכל משפחה יש חדר 1, השירותים האמבטיה והמטבח היו משותפים.

הוריי ושני אחי, (5 נפשות), גרנו בחדר אחד בלבד.  החימום של המים למקלחת נעשה בעזרת עצים שהיינו מדליקים אותם. הוריי קנו דוד חשמלי רק לאחר שפרצה שריפה בבית.

המקרר בבית היה מקרר שקורר  בעזרת גושי קרח שהינו קונים,  אני הייתי הולך כל בוקר עם עגלת תינוק למפעל הקרח ומשם לקחת את הגוש קרח. לפעמים, היה עובר ברחוב איש עם עגלה וסוס והוא היה זה שמכר את הקרח. היה לו דוקרן ובעזרתו הוא היה חותך את הקרח.

בית הספר היסודי שלמדתי בו היה בית ספר דתי רק של בנים שחלק מהמורים היו מתנהגים כמו שמלמדים ילדים "בחדר" (היו מענישים מושכים באוזניים, מרביצים בסרגל על פרקי האצבעות ועוד…)

כל יום שבת היינו הולכים ברגל אחי ואני עם אבא שלי לבית הכנסת ברחוב חברון בתל אביב. בית הכנסת שהיינו הולכים להתפלל בו נבנה על ידי סבא שלי שלמה שנפטר שהיתי בן 3. לאחר התפילה היינו הולכים, אחי ואני, לבית סבתי שהייתה מכינה לנו סלט ביצים עם בצל ומצה (צ'יבלה).

אבא שלי עבד בחברת חשמל ואמי הייתה עקרת בית.

מגרש המשחקים שלנו היה הרחוב לא היה סלול. הבנות היו משחקות: קלס, גומי, מחניים. הבנים היו משחקים: גוגואים – גרעיני משמש שזורקים אותם על תבנית ביצים וג'ולות, לכבוש שטחים – זורקים מין סכין (אולר), עומדים בתוך השטח וצריך לכבוש שטחים.

סבתא ריקי נולדה ברומניה, לרלה ויהושוע אברהם, בעיר סוצ'יאבה. ועלתה לישראל בשנת 1961, בגיל 6. היו ההורים של סבתא. רלה נולדה בעיר דורוחוי ויהושוע נולד בעיר סוצ'יאבה.

כשעלו ארצה עם 2 ילדים קטנים, גרו במחסן, בבני ברק. רלה עבדה כתופרת ויהושוע עבד במפעל של חבלים, בבני ברק.

לימים, פתחו חנות קטנה לבשר בגבעתיים ועברו לגור ברמת גן. שם גרו עד שסבתא התחתנה.

סבתא עלתה לכיתה א' בבית ספר הגפן ברמת גן. בשנה שנייה קפצה לכיתה ג'.

ההכרות בין סבתא ריקי לסבא בועז

בשנת 1971, סבתא ריקי וחברותיה יצאו לבלות במועדון בית החייל בתל אביב, סבא שירת בבסיס תל נוף, שם הזמין את ריקי לרקוד סבתא הייתה בגיל 15. סבא אהב מאוד את סבתא, הזמין אותה למסיבות ואפילו עשה לה מסיבת יום הולדת 17, בבית שלו בצפון תל אביב ובכך הכרתי את המשפחה, החברים וההורים.

בהמשך הכירו ההורים של סבא את ההורים של סבתא.

סבא הציע לסבתא נישואים שסבתא היתה בת 17.5, אחרי שנתיים וחצי של חברות, כשבא אליה הביתה לרמת גן ברחוב ירושלים 92 סבא בחדרה של סבתא הוציא טבעת יהלום והפתיע את סבתא בהצעת נישואין האם תינשאי לי? סבתא הייתה מופתעת ושמחה מאוד בשרו להורי סבתא על ההצעה וכולם שמחו וזימנו פגישת הכרות בבית הוריו. סבא חיכה בסבלנות, שסבתא תסיים לימודים ובגרויות.

בשנת 1973 התחתנו באולמי "דליה", תל אביב.

סבתא למדה הוראה במכללת לוינסקי תל אביב והייתה מנחה פדגוגית למורות. סבא שירת בצבא קבע, חיל האוויר.

בשנת 1975 נולדה ילדתם המתוקה ליאת (אמה של לין). סבתא וסבא גרו ברמת גן.

סבתא המשיכה לימודים באוניברסיטה תל אביב מינהל חינוכי ותואר שני למדה אנגלית וחינוך, סבא עבד בתעשייה אווירית.

בשנת 1977 נולד ניר (דוד של לין). בשנת 1985 נולדה דנה (דודה של לין) והמשפחה עברה לגור באורנית. אורנית הייתה ישוב קהילתי צומח ושם סבתא הצמיחה בית ספר, גדול ומתפתח. שם גדלו ילדיהם.

בשנת 2004  אמא ואבא של לין נפגשו לראשונה. ליאת ושי עברו לגור בקיבוץ כפר מנחם. בשנת 2005, התחתנו בשמחה גדולה בגני חירבת דוראן, ברחובות. ההורים המדהימים שלי, היו חתן וכלה, מהאגדות…

להורים שלי, נולדו שלושה ילדים מקסימים: ניב, לין ואיל.

לימים, עזבו את כפר מנחם ועברו לגור בגדרה.

אני מאד גאה, בסטודיו lin, הסטודיו הכי יוקרתי במושבה.

אנחנו מגדלים, במשפחה שתי כלבות, פיקינז  ושיצו. האחת ג'ולי והשנייה טופי. אני מאד אוהבת את הכלבות שלי.

הזוית האישית

לסבתא וסבא הייתה חוויה מדהימה לעבוד עם לין, נכדתינו המקסימה. הרגשנו המון גאווה, להיות וללמוד עם ילדה נבונה וסקרנית.

לא למדתי
לא למדתי