סיפור משפחתי על סבתא רבתא אלן גלזנר

סבתא אלן וסבא מרדכי עם שני בניהם
סיפור המשפחה, מברלין, דרך פראג לקיבוץ כפר רופין

סבתא רבתא אלן לבית משפחת ברגר (שם משפחתה לפני הנישואין) נולדה בברלין ב-18 בחודש מרץ 1920.

היא למדה בבית ספר מקומי (לא יהודי) עד סוף כיתה ח'.

אביה היה פקיד בנק ואמה עקרת בית. משפחה חילונית ממעמד הביניים בגרמניה.

אחרי עליית הנאצים אביה של אלן פוטר ואלן לא יכלה להמשיך את לימודיה בבית הספר התיכון בברלין. בשנת 1933 עברה המשפחה להתגורר בפראג ליד משפחת אמה יוליה.

סבתא סיימה את לימודי התיכון בפראג והייתה חברה בתנועת הנוער הציונית "מכבי הצעיר". לאחר סיום הלימודים הייתה בהכשרה – מחנה נוער – לקראת עלייה לישראל.

סבתא אלן עלתה לארץ ב-1938 עם רישיון עלייה מטעם עליית הנוער. היא נשלחה למשק פועלות ליד עפולה, שם למדה עברית, תרבות ועבודה חקלאית.

בשנת 1941 נישאה אלן למרדכי גלזנר, אותו הכירה עוד בתנועת הנוער. הם הגיעו לקיבוץ כפר רופין ב-1942 עם חברי קבוצת "בנתיב" כדי לעזור בהקמת הקיבוץ, שהיה בשנה זו בן ארבע.

בקיבוץ כפר רופין נולדו ילדיה וגדלה משפחתה של אלן. ב-1943 נולד בנה הבכור גבי וב-1949 נולד סבי דוד גלזנר.

%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%94-050517

הסבר לתמונות מימין: יושבים – סבתא אלן וסבא מרדכי. עומדים מאחוריהם – שני בניהם, גבי ודוד (סבא שלי) באמצע: סבתא אלן כשהייתה צעירה, בחופשת סקי עם אמא שלה, יוליה. משמאל: אבא שלי, יואב, לומד לגלוש באתר הסקי בצ'כיה שבו סבתא אלן למדה לגלוש כשהייתה נערה

סיפורה של סבתא רבתא, שעלתה לארץ עוד לפני קום המדינה

משק פועלות
משקי פועלות היו משקים חקלאיים לנשים פועלות וחלוצות ביישוב העברי בארץ-ישראל במחצית הראשונה של המאה ה-20.

”אחרי עליית הנאצים אביה של אלן פוטר ואלן לא יכלה להמשיך את לימודיה בביה"ס בברלין“