סיפור משפחתי "מחלום למציאות"

דור ההמשך
תקופת השואה
מציאת בני משפחה שלא ידענו על קיומם

לאבא שלי צבי שפילשר ז"ל היו 5 אחים ואחות אחת. הם גרו באוקראינה שברוסיה. אבי עלה לארץ כחלוץ ומשפחתו נשארה באוקראינה. במלחמת העולם השנייה השמידו את יהודי אירופה וביניהם גם משפחתו של אבא. כל שנות חייו חיפש אבא שרידים שאולי נשארו במשפחתו ואולי לא כולם הושמדו בשואה.

בערוב ימיו פנה אליי וביקש ממני להמשיך ולחפש את בני משפחתו כי בהרגשתו נותר מישהו. בעיקר ביקש

ממני לחפש את אחותו ינטל. יום אחד, לפני כ-5 שנים מצלצל אליי אחייני ומספר על חלום מיוחד שחלם על

סבא צבי והוא מבקש ממנו למסור לי, לא לחפש את אחותו ינטל כי כנראה נמצא מישהו אחר.

פעמיים חזר החלום על עצמו. זה דירבן אותנו להתגייס ולחפש ולחקור את קורות המשפחה.

היום, עם העידן הטכנולוגי המשוכלל שהכל חשוף וגלוי וזמין הגענו אל מקורות מידע ושמות משפחתי שנמצאים בארה"ב. קיבלנו מספרי טלפון של אנשים בשם משפחתי ופנינו אל כל מי שרק יכולנו ושאלנו אולי יש קשר

משפחתי. יש כאלה שפנינו אליהם והם חששו שמא זו מתיחה. ויש כאלה שהתעניינו ויצרו עמנו קשרים דרך האינטרנט. מהם קיבלנו כתובת של אישה שנמצאת ברוסיה לא הרחק ממוסקבה והיא, לאחר בדיקה ועימות

פרטים בת אח של אבא. כלומר, היא בת דודה ראשונה שלי. היא חיה כל השנים בידיעה שהיא בודדה בעולם והחשיפה שלה אלינו הדהימה אותה. היא עזרה אומץ ובאה לביקור בישראל והמפגש עם כל המשפחה

כאן ריגשה את כולנו עד דמעות.

היתכן שחלום מתגשם ?