סיפור חיי

אני וסבתי האהובה
תחנת רכבת בזפורוז'ה
עלייה לישראל בעקבות בני הצעיר

שמי ריטה ברודקין )נקרישסקיה.(

נולדתי בשנת 1946 ברוסיה בעיר אומסק שאליה עברה אימי כיוון שאבי היה בצבא. בגיל שנה חזרנו לעיר שבה חיה משפחתנו ז'פורוז'ה. נשואה עם שני בנים וארבעה נכדים מקסימים.

עוד מצעירותי חלמתי להיות רופאה ודרכי בחיים הובילה אותי להגשמת החלום, גם כשנאלצתי לעזוב את משפחתי וללמוד רחוק מהבית. בעיר ז'פורוז'ה שבה גדלתי לא הייתה בתחילה אוניברסיטה רפואית אך זה לא מנע ממני ולא ויתרתי על החלום והחלטתי שאני לומדת להיות רופאה בכל מחיר. הייתי מאוד צעירה באותם ימים, והחלטתי ללמוד בעיר אומסק שם הייתה אוניברסיטה רפואית. חייתי ולמדתי לבד ולשמחתי הכרתי את בעלי גרגורי בסרט "הקצין הצעיר וכל השאר", התחברנו והיינו חברים במשך שנתיים כך שהחיים לבד בעיר הפכו להיות נסבלים.

כעבור שנתיים נפתחה אוניברסיטה רפואית בז'פורוז'ה והחלטתי לחזור לעירי מולדתי ולהמשיך את לימודי שם.

גריגורי הלך בעקבותי והגיע אחרי לעירי האהובה. שם סיימתי את לימודי הרפואה,התחתנו בשנת  1968 ונולדו לנו שני ילדים ולדיסלב ואיגור.

במשך 22 שנים עבדתי כרופאת נשים בבית חולים mcs  והתקדמתי בתפקידי והפכתי להיות מנהלת מחלקה.

לאחר 28 שנות נישואין החליט בני הצעיר איגור שהיה אז בן 18 ללכת בעקבות חלומו ולעלות לישראל. לאחר זמן מה גברו עלינו הגעגועים והחלטנו שצריך ללכת בעקבות הבן הצעיר.

יחד עם בננו הבכור ולדיסלב שכבר היה נשוי ואב לבת בת חצי שנה החלטנו לעשות עלייה והגענו  בטיסה לישראל. מיד השתכנו בעיר ראשון לציון ומאז כל המשפחה חיה בעיר זו.

עברנו שנים לא פשוטות של קשיי קליטה, בעיות בשפה ובעיות פרנסה אך ברוך השם הסתדרנו.

לצערי לא מצאתי עבודה כרופאה והשתלבתי כבקרית בעמותה למען הקשיש. כיום אני בפנסיה ונהנית לעשות דברים שלא יכולתי לעשות בזמן שעבדתי ……

תמונה 1

באוקראינה נשארו לי חברים רבים. אני נמצאת בקשר איתם ומתגעגעת אליהם מאוד. בשיחות איתם, למרות קשיי הקליטה בהתחלה, אני תמיד מספרת להם על ישראל, התרבות העשירה וממליצה להם להגיע ולהתרשם מארצנו.

לסבתא היקרה!

כל שבוע אנו נפגשים במסגרת הפרויקט,וכל שבוע אני לומד דבר חדש עליך ועל המשפחה שלנו.