סיפור חיי

שיר וסבתא אסתר בטקס יום השואה
סבתא אסתר בחתונתה
סיפור חיי

הלו שמי אסתר ואני נולדתי בקיץ 1948 להורים ניצולי שואה ינקל וגיטל מושקוביץ. גדלתי עיירה קטנה ברוסיה בשם תיאצבו. הייתי בבית הספר תלמידה מצטיינת.

בגיל 15 הלכתי ללמוד בבית ספר לאחיות וגרתי בבית של דוד שלי דוד מרדכי זיכרונו לברכה. כל בוקר בשעה 6 התייצבנו לתרגילי בוקר שאני הדרכתי. הלימודים היו קשים אבל אני מאוד נהניתי. בזמן הלימודים היו לי חוגים: קליעה למטרה, סקי, התעמלות קרקע, התעמלות אמנותית ועוד…

בתום שלושה שנים של לימודים התחלתי לעבוד כאחות בבית חולים במחלקת כירורגית במשרה חלקית, הייתי אסיסטנטית  לרופא בחדר ניתוח באוקראינה. אחרי שנה עברתי למחלקת עיניים בבית חולים וגם ב מרפאות  חוץ.

בשלב זה של החיים שינינו ארץ מגורים –עברנו לגור בארצות הברית. פה מתחילים חיים חדשים – שפה חדשה, נישואים – לבעלי האהוב גייקוב, לימודים לתואר אחות מוסמכת. עבדתי בנו יורק כאחות מוסמכת בבית  החולים בברוקלין. בינתיים ילדתי את אברהם צבי בני הבכור אבא של כותבת הסיפור שיר. אחרי אברהם נולדו עוד 2 בנים שלמה, יצחק.

בשנת 1986 עברנו לגור בארץ ישראל. בשנת 1988 נולדה לנו בתנו תמר. בשנת 1990 עשיתי הסבה מקצועית ביניהם 4 שנות לימוד דיקור סיני. לימדתי רפואה סינית במכללת רידמן.

כעבור שנים נהייתי סבתא ל נכדים חמודים ומטפלת באמי ובאבי ובחמי המבוגרים. שיזכו לחיים טובים וארוכים.

ולבסוף אני שמחה ומאושרת על כל ימיי חיי, מקוות שנהניתם.