סיפור חיי שמעון אלמליח

נהנתי מאוד להשתתף בתוכנית
מתרגלים את וורד
מעלייתי לארץ, תקופת נעורי, נישואי ועד היום.

נולדתי בשנת 1951, למדתי בבית ספר "אם הבנים" משם רכשתי את השכלתי  את לימודי היסודיים ולימודי השירה ופיוט.

עליתי ארצה בשנת 1962 הסוכנות הושיבו אותנו בעיירה נתיבות. מיד עם עלייתי הכניסו אותי לבית ספר "נתיב יצחק" והתחלתי מכיתה ז' גמרתי את היסודי והמשכתי בתיכון בקרית החינוך עזתה שמה {היום זה שדות נגב אבל בזמני קראו לה עזתה} גמרתי 12 שנות לימוד.

עם תום לימודי התגייסתי לצבא, במסגרת שירותי הציבו אותי בשריון ושירתי כטנקיסט מט"ק. במסגרת השרות פרצה מלחמת יום כיפור במסגרתה נלחמתי גם בבלימה וגם בחציית התעלה. שם נגמרה המלחמה וישבנו מעבר לתעלה, קרוב ל4 חודשים התחילו לשחרר אותנו., וגם במלחמת לבנון {הראשונה השתתפתי כטנקיסט מט"ק} במסגרת יחידת המילואים שלי.

לאחר שחרורי נתיבות היתה עיר נורא קטנה, לא היו בה עבודות מספיק טובות ועבדנו בכל מיני עבודות שונות. משנת 1974 ועד נישואי בשנת 1982 עבדנו בהרבה עבודות. לצערי הרב באותה תקופה היתה נתיבות קטנה ולא היו בה אפשרויות לימוד והשכלה ולכן בזבזנו את הזמן היקר הזה בטיולים, בבלויים, בשתייה, בישיבה על ספסלים בלי מעש {כך נמשכו חיינו במשך 10 שנים}

התקופה היפה שהייתה בחיי היא תקופת הנישואין, הכרתי את אשתי הייתה עולה חדשה דרך אחותה. נפגשנו אצל אחותה בבתה אחרי שלושה חודשים קבענו תאריך לחתונה, התחתנתי בשנת 1982/9/12.

חזרתי בתשובה בכוחות עצמי, למדתי פיוטים ממורה באופקים בשם רבי יעקב מור יוסף. במשך 10 שנים, מאז אני חזן ופייטן בבית הכנסת בשלום איפרגן זצ"ל עד שנת 1991. ובשנת 1991 רכשנו דירה בשכונה נווה נוי כשעברנו עזבתי את בית הכנסת של שלום איפרגן זצ"ל וראש העיר {אח של יחיאל זוהר, יצחק זוהר}, בא אלי וביקש ממני שיתן לי מקלט ואני יהיה החזן שם. נענתי לו בחיוב  ומאז שאני גר בשכונת נווה נוי אני חזן ופייטן בבית הכנסת הזה ובעל קורא עד היום הזה.

במשך 30 שנה אני קם לבקשות בחצות הלילה כמעט כל ערב שבת {מפרשת בראשית עד פרשת זכור, שהיא פרשת תצווה} עוד תקופה שהיתה טובה בחיי מאהבתי לבקשות מאוד {בקשות: שיר ידידות במרוקאית}.

לאחר נישואי התחלנו להתבגר והבנו את ערך החיים וערך הכסף ודרך הנישואים השתננו מקצה לקצה ונהיינו אחראים יותר על הבית ועל אחזקת הבית והילדים בקיצור, נהיינו בני אדם, והופסקו כל ההשתוללויות, התנתקנו מהחברה הרעה.

בשנות נישואי נולדו לי חמישה ילדים ויש לי עד היום שבעה נכדים לנכד השביעי היתה ברית מילה בתאריך 17/3/23. בני הבכור, ישראל,  נולד לי בתאריך 15/11/1984  ילד שקט וצנוע כיום נשוי + שלושה בנים. הבן השני קוראים לו חנן נולד בתאריך 12/9/1985 נולד כילד שובב עדיין רווק. לבת השלישית קוראים הודיה נולדה בתאריך 30/1/1987 ילדה מתוקה ושקטה כיום נשואה + ארבעה ילדים שני בנים ושני בנות. הבן הרביעי קוראים לו אביעד נולד בתאריך 20/10/1990 ילד שקט יש לו חברה עומד להתחתן בקרוב. הבת החמישית קוראים לה מוריה נולדה בתאריך 15/1/1993 ילדה שקטה ומסורה ללימודים כיום לומדת במכללת אשקלון במגמת הוראה היא עדיין רווקה.

משם התקבלתי לחברת מקורות, עבדתי בחברה הזאת קרוב ל – 30 שנה, עד שנת 2010. בשנת 2010 קרה לי אירוע של ניתוח מעקפים אחרי הניתוח יצאתי לפנסיה מוקדמת. עקב הניתוח קיבלתי מהביטוח לאומי נכות כללית במשך 10 שנים. משנת 2016 התחלתי לקבל קצבת זקנה עד היום הזה.

הזוית האישית

שמעון אלמליח: אני השתתפתי השנה בתכנית הקשר הרב דורי, היתה לי תלמידה נחמדה שהאירה את עיני ולימדה אותי לעבוד במחשב זו הבפעם הראשונה שהתעסקתי עם המחשב, והיום אני יודע הרבה דברים.

מט"ק
מפקד טנק