סיפור חיים

אני וסבא בפעילות הקשר הרב דורי
אני ואחיי בארוחת ערב
משפחת ששון

נולדתי בבית חולים הדסה תל אביב. הוריו הגיעו ארצה כשהם צעירים. אבי הגיע מתימן לבדו בגיל 16. אמי הגיעה ארצה מסוריה לאחר שנולדה באיזמיר טורקיה. הוריי גרו ביפו במה שנקרא השטח הגדול, בבניין שידוע היום כשוק הפרסי. כשהייתי בן שנתיים הורי עברו למרכז יפו ליד תחנת הקמח לשכונה שנקראת דברי חיים.

שם גרנו בבית עם שכנים שהגיעו מבולגריה כאשר אנחנו חולקים חצר משותפת ומקלחת ושרותים משותפים. היינו שלושה אחים כאשר אני האמצעי. הורי היו עובדים מהבוקר עד הלילה ואחי הגדול והשכנה היו שומרים עלינו. כאשר התחלתי ללכת לגן, הינו הולכים אני ואחי הקטן לבד. בבית הספר היסודי למדתי ביפו בבית ספר ויצמן. הורי עברו דירה לשדרות ירושלים ביפו, הינו הולכים אני ואחי לבית הספר ברגל לבד.

תמונת ילדות – אני ואחי בבית בארוחה

תמונה 1

בשכונה הינו משחקים, שני דגלים, מחבואים וכדור רגל, בגיל 10 התחלתי לשחק כדור רגל בקבוצות מסודרות. מכבי יפו, הפועל תל אביב.  המצב הכלכלי של ההורים של כל החברים לא היה טוב והינו מתחלקים בכסף ועושים קופה משותפת. לאחר מכן למדתי בתיכון בתל אביב והיו ימים שהייתי הולך לבית הספר ברגל.

בשנת 1972 התגייסתי לצבא ושירתי 3 שנים במשטרה צבאית ושלוש שנים בחיל רפואה כאיש צבא קבע. התחתנתי בשנת 1975 ושנה לאחר מכן נולד הבן הבכור שלנו ארז. לאחר שנתיים נולדה לילך ולאחר מכן אלון ודיקלה. לאחר החתונה עברתי לגור בחולון העיר שגרה בה אישתי בנעוריה. עד היום עבדתי בעבודות שונות כמו נגרות ולאחר מכן עבדתי באיטום ובידוד. לאחר כחמש שנים פתחתי חברה משלי בנושא של עבודות פולאוריטן מוקצף. עבדתי עד שנת 2004 ולאחר תאונת דרכים נאלצתי לסגור את החברה, ומאז אני בפנסיה כפויה.

היום המשפחה גדלה ויש לי שש נכדים: כפיר, הראל, שי, אורי, אור ואיתי אנו חיים באושר עד היום הזה.

מיטל: נהנתי להשתתף בתוכנית הקשר הרב דורי ולשמוע את הסיפור מפי סבא.