סיפור חיים – סבא שלמה

אני ואבי שסיפר לי את הסיפור
סבא שלמה שומר על דוד בן גוריון
קורות חייו של סבי

סבא שלמה נולד בפברואר 1938 בתל אביב לתמר (לבית אבוחצירה) וראובן לנדסמן, סבא שלמה היה הצעיר מבין ארבעה אחים, כולם בנים, בילדותו גרה המשפחה בשכונת מחלול שהייתה ממש על שפת הים (כיום שוכנים שם המלונות של רחוב הירקון).

כילדים הם נהגו לאסוף חתיכות עץ שנפלטו מהים, ליבש אותם ולמכור אותם להסקה.

כשהיה בן 12, נפטרה אימו ובגיל 16 כבר עזב את הבית, בצבא שירת בגדוד נח"ל והגרעין שלו התיישב בקיבוץ מלכיה הנמצא בגליל העליון.

עוד לפני שהתחתן, החליטו סבא והאחים שלו לעברת את שם המשפחה ושינו אותו לארצי.

במהלך השירות הצבאי, חבר הכיר בינו ובין אשתו לעתיד, סבתי – זמירה, שהוריה היו ממיסדי קיבוץ יגור ושם היא גדלה.

סבא וסבתא התחתנו בשנת 1958 והתגוררו בקיבוץ יגור. סבא עבד כמחלק סחורה עם משאית של חברת "תנובה" ובמקביל למד לימודי מכונאות, בשנת 1959 נולדה בתם הבכורה, דודתי נירית.

בשנת 1961 עברה המשפחה לגור במושב אמונים ולאחר מכן במושב עשרת הנמצאים באיזור יבנה, הם עברו עקב עבודה שקיבל סבי במפעל טרקטורים ששכן באיזור באותה תקופה.

בשנת 1965 נולד להם הילד השני, דודי עופר.

בשנת 1967, אחרי המלחמה, עברה המשפחה להתגורר בבאר שבע ובשנת 1969 נולד הילד השלישי והאחרון במשפחה, זיו, שבעתיד יהיה אבא שלי.

במסגרת שירות המילואים שלו, באחת הפעמים שמר סבא על דוד בן גוריון בשדה בוקר.

סבא עבד כמכונאי בחברת בניה במשך שנים רבות וזכה להנות מ- 5 נכדים.

סבא שלמה נפטר בשנת 2001 ממחלה קשה ולצערי לא הספיק להכיר אותי ואת אחיותי.

את סיפור חייו קיבלתי מאבי.

החוויה העשירה והחכימה אותנו מאוד

שכונת מחלול
הייתה שכונה שהתקיימה משנות ה-20 ועד תחילת שנות ה-60 של המאה ה-20, לאורך חוף תל אביב כ-500 מטרים על מצוק הכורכר, במקביל לרצועת חוף הים, ונתחמה מעט דרומה מרחוב גורדון ומעט צפונה משדרות קק"ל. שמה של השכונה הוא מושג בדיני הקרקעות העות'מאניים, על פיו קרקע לא-מעובדת היא "מחלול". ויקיפדיה

”או שתסתכל לאן אתה הולך או שתלך לאן שאתה מסתכל“