סיפור חייו של שמשון בוינג'ו

כתיבת הסיפור של שמשון
סיפורו של שמשון בוינג'ו בן ה-81 כפי שסיפר לתלמידי הריאלי בפרוייקט הקשר הרב דורי.
נולדתי בבוקרשט ברומניה בתאריך 21.9.1933  גרתי קרוב לגויים .
התחלתי ללמוד בבית ספר מקצועי מפורסם בשם "פטיש". לאחר שנתיים, בשנת 1946, עזבתי את רומניה, בגלל שהמצב היה קשה. התקופה הייתה אחרי מלחמת הועלם השנייה והיה עוני גדול.. ברחנו לארץ ישראל. כאשר ברחנו, אבי הגיע לבית ספרי בשעה שלמדתי ואמר לי שאני יכול לזרוק את התיק ולנסוע לתחנת הרכבת ומשם לנסוע לגבול עם הונגריה. ברחתי בצורה לא חוקית ונסעתי ברכבת לגבול גרמניה הונגריה ושילמתי כסף לאיכר שיעביר אותי את הגבול. ישבנו בווינה 4 חודשים ועברנו לחליין שבאוסטריה. שם היינו כמעט חצי שנה, עד שהכריזו על מדינת ישראל. לקחו אותנו לנמל בז'נבה אשר באיטליה ועלינו על אנייה בשם "ארצה". כשהגענו ארצה, לקחו אותנו ליערות בחדרה. בחדרה היינו במחנה בשם אגרובנק. היינו שם כמה שבועות במעין מעברה. באותו הזמן הלכנו לחפש דירות. היו דירות נטושות של ערבים שעזבו את ישראל ללבנון. מצאתי עם אבא שלי דירה בחיפה, ברחוב בית שאן, ומאז אנחנו בחיפה. כשהגענו לחיפה, בדירה לא היו חלונות ודלתות וקיבלנו מהסוכנות 4 שמיכות ו-4 כריות.
בחיפה ביום שבת לפני שנכנסתי לקולנוע ראיתי אישה מסתכלת בחלון ראווה עם חברתה . ואמרתי לחברי " תשמע , רואה את השחרחורת  הזו" וחברי הציע לי שהוא יכיר לי אותה. הצעתי לה לצאת איתי והיא הסכימה. שנה לאחר שהכרתי אותה הצעתי לה נישואים והיא הסכימה . בשנת 1956 התחלתי לעבוד בחברת חשמל , חסכתי כסף וקניתי דירה בחיפה.

וני
בוא