סיפור חייו של סבא לב

תמונה שלי עם סבא
החיבור בנינו
קורות חיים ותולדותיו

שמי הראל, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי ושמעתי מספי את סיפור חייו מעלייתו לארץ ישראל הוא סיפר לי את מסלול חייו.

סבא מספר:

שמי לב גנלין נולדתי בבלארוס 14.1.1941. נולדתי למשפחה יהודית ומסורתית.

ילדותי הייתה קשה מכיוון שהתרחשה בתקופת מלחמת העולם השנייה. ברחנו כל הזמן לבתים אחרים ולא היה לנו מה לאכול. לאחר מכן בשנת 1945 הגענו לעיר לבוב. בשנת 1947, לאחר המלחמה, הלכתי ללמוד בבית ספר. סיימתי לימודי בבית ספר בשנת 1957 והתחלתי לעבוד במפעל לאוטובוסים, עבדתי תקופה עד לתאריך הגיוס לצבא. בשנת 1959 התגייסתי לצבא האדום ושירתתי כארבע שנים עד שנת 1963.

בשנת 1965, התחלתי את הלימודים באוניברסיטה בעיר קייב. התחתנתי עם אשתי ובתאריך 26 לאפריל נולד לנו בננו. בשנת 1970, סיימתי לימודים באוניברסיטה ובשנת 1973 עשינו עלייה לארץ.

העלייה לישראל

כשהגענו לארץ בשנת 1973, היינו בהתחלה באולפן קליטה בעיר ערד במלון מרגוע. לאחר מכן עברנו לגור בראשון לציון, לדירה זמנית. בשנת 1975 התגייסתי לצה"ל. השתתפתי בצה"ל במלחמת לבנון הראשונה בשנת 1982. בשנת בשנת 1995, השתחררתי מהצבא ועברתי לעבוד כעצמאי.

בשנת 2004 נולד הנכד הראשון שלי ובשנת 2007 נולד הנכד השני. בשנת 2014 נולדה הנכדה הראשונה. כיום אני פנסיונר, גר בחולון עם אשתי ונותן יעוץ לחברה.

סבא לב גנלין והנכד הראל בתכנית הקשר הרב דורי

חרשו