סיפור חייו של סבא דב

אני וסבא דב בערב השורשים
סבא דב וסבתא מרים ביום חתונתם
הלב הטוב של סבא דב

סבא דב נולד ברומניה ב-1945, ברומניה. ובהיותו בן 5, בשנת 1950, עלה עם משפחתו לארץ.

הוא הגיע לארץ בספינה הנקראת "טרנסילבניה".

כשסבא דב הגיע לארץ, הוא רוסס בחומר כימי הנקרא די.די.טי. לאחר מכן הוא ומשפחתו עברו למחנה עולים הנקרא "שער העלייה" ומשם הם עברו לבאר שבע להתגורר בשכונה א'.

שם הוא למד בבניין קטן ליד בית ספר "קרסו". בגיל 13 עבר עם משפחתו לשכונה ב'. בכיתה יא- יב עבר למקיף א', למגמת לבורנטים.

סבא התגייס לצה"ל, בשנת 1964,  ובמסגרת שירותו עבד בקמ"ג. הוא  שירת במשך שנתיים וחודשיים ואחרי השירות המשיך לעבוד בקמ"ג.

משנת 1967, הוא שירת בשלוש מלחמות: מלחמת ששת הימים, מלחמת יום כיפור ומלחמת לבנון.

בשנת 1969 התחתן עם סבתא  מרים גרדינגר, ואבי, זיו גרדינגר, נולד בשנת  1972. שנה לאחר מכן עבר סבא לעבוד ב"מכתשים" וכשהוא היה בן שלושים, הוא הוציא רישיון נהיגה.

בשנת 2012 סבי יצא לפסניה וכיום הוא מתנדב בכמה בתי ספר. שם הוא מקריא ספרים לילדים בכיתות א עד ב. סבא דב מתנדב גם בעזרה למשפחות במצוקה ואף מסייע לקשישים שלא רואים את משפחתם הרבה.

סבא דב ויותם נפגשו ותיעדו יחדיו את סיפורו של סבא דב, במסגרת תכנית הקשר הרב דורי.

די די טי