סיפור חייו של אוסקר קרסוצקי

אוסקר עם יואב ובועז
אוסקר בבית הכנסת
מארגנטינה לישראל

אני נולדתי בארגנטינה, בתאריך 1.6.1944 בעיר לה פלטה. בגיל שש הלכתי לבית הספר היסודי (בבוקר) ואחרי הצהריים גם בבית הספר היהודי (נחמן ביאליק). אחרי זה למדתי בבית הספר התיכון וסיימתי לימודי בתואר טכנאי כימיה. במקביל הייתי פעיל בקהילה היהודית, במגוון תפקידים חברתיים וגם בחוגי הספורט: כדורגל בכדורסל.

בשנת 1967 (במלחמת ששת הימים) אני ועוד קבוצה של נוער יהודי, באנו כמתנדבים לארץ. הינו בקיבוץ רשפים בעמק בית שאן, עבדנו בשדה והחלפנו את אנשים שהלכו להילחם, הינו שישה חודשים בקיבוץ רשפים ואחר כך חזרנו לארגנטינה. אני המשכתי את הלימודים באוניברסיטה בעיר לה פלטה, וסיימתי את לימודי בתואר ראשון בכימיה כ"כימאי".

בשנת 1970 עשיתי עלייה, הייתי בקיבוץ שפיים ובאולפן ללימוד השפה העברית. אחרי חצי שנה התחלתי לעבוד במכון וטרינרי (בבית דגן).

בשנת 1972 התחתנתי בגיל 28, בהמשך הפכתי לאבא לשני ילדים. בשנת 1977 התגייסתי לצבא, הייתי בטירונות ארבע חודשים, שרתי בבה"ד 4 (הנמצא אחרי רמאללה בשטחים) והמשכתי את שרותי במילואים בדרגת סמל.

היום אני סבא לשבעה נכדים.

סיפורו של אוסקר תועד על ידי יואב לשמן ובועז גלעד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי.