סיפור חייה של רחל

רחל עם אורי ואיתי
רחל עם הטבעת שנתנה לה אימא
העלייה לארץ ישראל

שלום שמי רחל, אני בת 84 מאוסטריה, נולדתי בשנת 1935. אמי חנה, ואבי אליהו. אנחנו חמישה אחים ואני הקטנה ביותר.

כשהתחילה השואה הייתי בת כשנתיים, וכשהגענו לארץ, בשנת 1947 הייתי בת 12. "הדבר החשוב לי ביותר הוא משפחה" זה מה שאמרתי לעצמי כשעליתי. וזה מה שאני אומרת מאז שעליתי לארץ עד עכשיו.

כשעלינו לארץ הדבר שהכי ציער אותי היה לראות ילדים זורקים לחם. אחרי שגדלתי באוסטריה במלחמה ולא היה מה לאכול, לא יכולתי להבין איך הילדים עושים זאת.

לבעלי קוראים עלי. יש לי שני ילדים, שישה נכדים וארבעה נינים.

אפילו שנולדתי באוסטריה, אני מרגישה שישראל זאת ארץ מולדתי!

הזוית האישית

אורי צמח ואיתי גואטה: אנחנו חושבים שרחל היא אישה מעניינת! עם סיפור חיים מרתק. מאוד נהנו להקשיב לסיפוריה.

זאת הייתה חוויה שלא נשכח!

מולדת
מולדת היא שטח אדמה או חבל ארץ אשר לעם יש זיקה היסטורית ארוכה אליו. שטח בו נוצרה הזהות הלאומית של העם. שטח טריטוריאלי זה אינו בהכרח מקום הולדתו של האדם, אלא השטח הטריטוריאלי שבו נולדה אומתו. (ויקיפדיה)

”משפחה זה הכי חשוב“