סיפור חייה של יהודית

יהודית עם אוריה
יהודית עם אוריה ומתניה
התמודדות בבית הספר

שמי יהודית, אני נולדתי בשנת 1946, ברומניה.

כשמדינת ישראל הוקמה, הייתי בת שנתיים וחייתי ברומניה.

כשגדלתי ברומניה, כל הזמן הגויים היו מציקים לי בשל היותי היהודייה היחידה. בגיל 8, כשהיה הרבה גשם ושלוליות, הלכתי לביה"ס. בהפסקה, הילדים הציקו לי, וזרקו אותי לאחת השלוליות בבית ספרי. התביישתי מאוד, כי הייתי מלוכלכת מהבוץ. מנהל בית הספר קרא לאמא שלי, אמא שלי לקחה אותי הביתה, קילחה וניקתה אותי, היא הסבירה לי שאין מה לעשות בנידון.

לפני שעליתי לארץ היתה לי אהבה, חבר גוי. עמדנו להתחתן, אבל הוריי לא הסכימו לי להתחתן איתו, מפני שהוא גוי, לכן ב-1960 עלינו לארץ ישראל.

בארץ ישראל התקבלתי לעבודה  חדשה, תפירה. לאט לאט חסכתי כסף, הלכתי למסיבות של חברות, ושם מצאתי אהבה חדשה. התחתנתי איתו, וכיום יש לי 6 ילדים, 13 נכדים ובקרוב נינים בעז"ה..

הזוית האישית

אוריה ומתניה – אהבנו מאוד ללכת ליהודית, היא מאוד ריתקה אותנו בסיפור חייה, במיוחד שהילדים דחפו אותה. הזדעזענו מאוד איך פעם היו מתנהגים ליהודי, אבל היה ממש כיף!! תודה רבה!

התאקלמות
הסתגל לסביבה; התרגל; נקלט