סיפור השואה של ואוה

ואוה (סבתא רבה שלי)
אני (רותם עסיס)
סיפור השואה של ואוה, סבתא רבתה שלי

ואוה סקריפיצ'נקו מספרת לנכדתה על סבתא רבתא שלה
סבתא ואוה סקריפיצ'נקו נולדה ברוסיה בשנת 1923 בעיר אומסק.

העיר אומסק, "עיר ברוסיה בדרום מערב סיביר. בירת מחוז אומסק זוהי העיר השנייה בגודלה בסיביר, והשביעית ברוסיה. מרחקה ממוסקבה הוא 2,700 ק"מ. אומסק ממוקמת על יד הגבול עם קזחסטן, בדרום-מערב סיביר."

כאשר בשנת 1941 הגיעו הנאצים לחצי אי קרים סבתא רבתא והוריה ברחו לחלק הצפוני של רוסיה בעיר אומסק. לאימה היו עוד 4 אחים נשואים והיו להם ילדים, הם סרבו לעזוב את ביתם וחצי אי קרים כי אף אחד מהם לא האמין שהנאצים יכולים לפגוע בהם.

"בתקופת מלחמת העולם השנייה, בשלהי קיץ 1941 נכבש חצי-האי על ידי הגרמנים לאחר התנגדות ולוחמה עיקשת משני הצדדים. רק העיר סבסטופול הצליחה להחזיק מעמד עד ליולי 1942 (וזכתה על כך לתואר "עיר גיבורה"). מספטמבר 1942 ועד מאי 1944 נוהל חצי-האי במסגרת "מחוז קרים".
אחרי תקופה קצרה הגרמנים בקשו לקחת אוכל ובגדים ל-3 ימים ובקשו מהם לעזוב את ביתיהם. הם לא הסבירו להם מהי הסיבה, פשוט הכריחו אותם לעזוב. באותו זמן בן דוד של סבתא רבתא שלי כתב מכתב.
המכתב המקורי  שבן דודה של סבתא כתב, נמצא היום,  במוזיאון יד ושם.

בשנת 1944 לאחר סיום המלחמה סבתא רבתא שלי והוריה גילו שכל האחים של אימה ומשפחותיהם נרצחו על ידי הנאצים ולא נשאר אף אחד בחיים. כל שמות בני משפחתה, השמות של הנרצחים, רשומים במוזיאון יד ושם.

עקב הבריחה מהמקום הצילה את חייה של סבתא רבתא שלי והוריה.

העשרה
העיר אומסק: "עיר ברוסיה בדרום מערב סיביר. בירת מחוז אומסק זוהי העיר השנייה בגודלה בסיביר, והשביעית ברוסיה. מרחקה ממוסקבה הוא 2,700 ק"מ. אומסק ממוקמת על יד הגבול עם קזחסטן, בדרום-מערב סיביר."
חצי האי קרים: "הוא חצי אי לחופו של הים השחור, הממוקם בדרום אוקראינה ודרומית-מערבית לשטחה של הפדרציה הרוסית"

שואה

נאצים